Άρθρα Κοινωνία Πολιτική

«Η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ» / γράφει ο Νίκος Αγγελίδης

Μέσα από την παρουσία μου στο χώρο της δημοσιογραφίας, 35 χρόνια τώρα, και τις εμπειρίες που έχω αποκομίσει, θέλω να πω δυο κουβέντες για τον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ και τον ρόλο τους δίπλα σε κόμματα

ΚΑΙ σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, η πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης, ιδιωτικά και κρατικά (μακάρι να μπορούσα να χαρακτηρίσω την ΕΡΤ Δημόσια, αλλά δυστυχώς είναι Κρατική), δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη για να στηρίξουν τα κόμματα εξουσίας, να κρατήσουν ζωντανό το σύστημα που παραπαίει και να μπολιάσουν τον κόσμο με ψέματα και φανφάρες

Τα κόμματα εξουσίας και συνεργασιών, που υπηρετούν τον καπιταλισμό μέσα από το πέπλο προστασίας του, δεν έχουν τίποτα να αλλάξουν από αυτό που ζούμε και βιώνουμε σήμερα. Το μόνο που μπορούν (και θέλουν) να κάνουν, είναι να χειροτερέψει ακόμη περισσότερο η κατάσταση.

Παχιά λόγια, φρούδες ελπίδες, παραμύθια με γαρύφαλλα, και την επόμενη μέρα της κάλπης αρχίζει η υπαναχώρηση στα όσα τάζουν στο λαό, γιατί «δεν μπορούν να υλοποιηθούν όλα, δεν μας επιτρέπουν…».

Το έργο το ζήσαμε ξανά και ξανά με το ίδιο τέλος της ιστορίας που κρύβει πάντα έναν κακό δράκο για τους καλούς, τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες που υποφέρουν.

Το ΚΚΕ προτείνει κάτι συγκεκριμένο. Σύγκρουση με τους καταπιεστές – εκμεταλλευτές μας. Και δεν το προτείνει απλά τώρα για να κερδίσει μερικές ψήφους. Είναι η ιστορική, ιδεολογική διαδρομή του κόμματος, σχεδόν 105 χρόνια τώρα. Είναι μια πορεία συνειδητή χωρίς μεταλλάξεις, χωρίς υποχωρήσεις, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, στο πλαίσιο μιας δήθεν ενότητας ή κάποιας «έκτακτης εθνικής ομοψυχίας».

Τα πράγματα είναι φως φανάρι που λέει και ο σοφός λαός. Από τη μια είναι αυτοί που υπηρετούν το σύστημα με κάθε τρόπο, ενισχύοντας τα κέρδη των επιχειρηματιών, των πολυεθνικών, των εφοπλιστών, του κεφαλαίου. Από την άλλη είναι ο λαός. Εμείς που υποφέρουμε τα πάνδεινα από τη στυγνή εκμετάλλευση που προσφέρουν απλόχερα στο πιάτο των κεφαλαιοκρατών τα κόμματα του αστικού τόξου.

Το ΚΚΕ δεν προτείνει συμπόρευση με το βάρβαρο σύστημα και αντιμετώπιση της κατάστασης εκ των έσω. Αυτά είναι δούλεμα «ψιλό-γαζί». Το ΚΚΕ αντιπαλεύει το καπιταλιστικό σύστημα, στους δρόμους και στη Βουλή, συγκρούεται μετωπικά με αυτό, θέλει να το συντρίψει και να περάσει η εξουσία στις λαϊκές μάζες. Σε αυτούς που γυρνούν το γρανάζι και γίνονται, δυστυχώς, οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι μέσα από το πλαίσιο λειτουργίας του απάνθρωπου αυτού συστήματος.

Τη μάχη αυτή για την ανατροπή του συστήματος, θα τη δώσουμε ΜΑΖΙ στα πεζοδρόμια της αντίστασης, στους χώρους εργασίας, στα συνδικάτα, στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια, στο κοινοβούλιο με ακόμη ισχυρότερο το ΚΚΕ.

Η ενίσχυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας είναι ο μοναδικός δρόμος για να μπορέσουμε να πετύχουμε την ανατροπή. Χρειαζόμαστε ένα ακόμη ισχυρότερο ΚΚΕ στη Βουλή, με περισσότερους βουλευτές να αγωνίζονται για το δίκιο, την ανθρωπιά, το αυτονόητο στη ζωή. Να μην είναι οι λαοί σκλάβοι του κεφαλαίου.

Μέσα από την παρουσία μου στο χώρο της δημοσιογραφίας, 35 χρόνια τώρα, και τις εμπειρίες που έχω αποκομίσει, θέλω να πω δυο κουβέντες για τον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ και τον ρόλο τους δίπλα σε κόμματα.

ΚΑΙ σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, η πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης, ιδιωτικά και κρατικά (μακάρι να μπορούσα να χαρακτηρίσω την ΕΡΤ Δημόσια, αλλά δυστυχώς είναι Κρατική), δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη για να στηρίξουν τα κόμματα εξουσίας, να κρατήσουν ζωντανό το σύστημα που παραπαίει και να μπολιάσουν τον κόσμο με ψέματα και φανφάρες.

Κάποια Μέσα Ενημέρωσης (με φωτεινές πάντα εξαιρέσεις) είναι ταγμένα στην προάσπιση της λάσπης, των ψεμάτων και της έμμεσης απειλής με σύνθημα άλλοτε τη «σταθερότητα», άλλοτε την «αλλαγή» και πάει λέγοντας.

Μην πέσετε στη λούμπα να τους παρακολουθήσετε σε αυτό το ρεσιτάλ φαρσοκωμωδίας. Ενημερωθείτε, πληροφορηθείτε, διαβάστε με καθαρό τόνο τι συμβαίνει γύρω μας, τι στήνουν στην πλάτη μας και τι ετοιμάζουν για το μέλλον μας μέσα από τα δεσμά του ευρωμονόδρομου, των στρατιωτικών – ιμπεριαλιστικών «συμμαχιών», του συστήματος, γενικά, που υπηρετούν και το οποίο ηθικά είναι εντελώς ανήθικο.

Στις 21του Μάη αν δεν ψηφίσεις ΚΚΕ, να ξέρεις ότι θα σου βγει το ίδιο πράγμα. Με άλλη ετικέτα, αλλά ακριβώς το ίδιο. Είτε λέγεται Νέα Δημοκρατία, είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε κάποιο προϊόν συνεργασιών και με λίγο από ΠΑΣΟΚ ή ΜέΡΑ25 ή Βελόπουλο μέσα. Μην υποτιμάτε κανέναν. Υπάρχουν κόμματα – εργαλεία που έρχονται σαν ρουκέτες, κάνουν τη βρώμικη δουλειά για την οποία τα προορίζει η (πολλές φορές δήθεν αφανής) εξουσία του συστήματος και στην πορεία εξαφανίζονται. Έχουμε ζήσει ΛΑΟΣ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ στην εξουσία, έχουμε δει ρόλους για «Θεοδωράκηδες» και «Λεβέντες».

Αν ψηφίσεις κάτι άλλο, εκτός ΚΚΕ, την επομένη μέρα θα σου πουν ότι δεν μπορούν να συγκρουστούν με τα δεδομένα και αυτό που νόμιζες ότι ψήφισες θα έχει τελικά άλλες δεσμεύσεις και άλλες «υποχρεώσεις». Όχι μόνο δεν θα σε υπερασπιστεί αλλά τελικά θα γυρίσει εναντίον σου.

Δεν είναι τα κόμματα εξουσίας που πρέπει να αλλάξουν, είναι η ίδια η εξουσία, η αποτυχημένη, η σκληρή και αδυσώπητη απέναντι στο λαό. Αυτήν πρέπει να αλλάξουμε, αυτήν πρέπει να στείλουμε στον αγύριστο.

Μπροστά στον κυκεώνα των προβλημάτων και του ξεπουλήματος όλων, έχουμε να δώσουμε σκληρές μάχες. Για την Παιδεία που βρίσκεται σε καθεστώς διάλυσης και πλήρους ξεπουλήματος σε ιδιωτικά συμφέροντα, την Υγεία που αν δεν έχεις γερό πουγκί πας χαμένος από χέρι, τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν κερδηθεί με αίμα, αλλά ξεπουλήθηκαν με νόμους τους οποίους πέρασαν με τις ευλογίες τους ΟΛΑ τα κόμματα εξουσίας. Μπορεί να πέρασαν αντιλαϊκά νομοσχέδια σε όλους τους τομείς, να ξέρουν όμως ότι ΔΕΝ θα τους περάσει. Για αυτό εγγυάται το ΚΚΕ.

Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε δυναμικά και συνειδητά τη μάχη. Να μην υποκύψουμε σε απειλές και ψευτοδιλήμματα, να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο τη θέση του ΚΚΕ. Είναι μια θέση κοντά σας, δίπλα σας, στο πλευρό σας, στους αγώνες σας.

Μόνοι τους και όλοι μας. Μην ξεχνάτε. Η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ. Θα νικήσουμε!

Ο Νικόλας Αγγελίδης, είναι Δημοσιογράφος ΕΡΤ, υποψήφιος Βουλευτής ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας

 topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας