Αθλητικά Βέροια

Ημερίδα Στίβου ΑμεΑ “ΕΛΠΙΔΑ 2023” / Πολύ καλές εμφανίσεις και Πανελλήνια Ρεκόρ για Ζαφειρίου και Ντίσιο

Ημερίδα Στίβου ΑμεΑ “ΕΛΠΙΔΑ 2023”

Πολύ καλές εμφανίσεις και Πανελλήνια Ρεκόρ για Ζαφειρίου και Ντίσιο

Με ένα Ευρωπαϊκό, πολλά Πανελλήνια Ρεκόρ, καθώς και εννέα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Παρισιού, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Ιούλιο, έπεσε η αυλαία της 1ης Ημερίδας Στίβου ΑμεΑ “Ελπίδα 2023”, που τελούσε υπό την αιγίδα της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και συνδιοργανωτές τον ΑΣ ΑμεΑ “ΕΛΠΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” και την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης.

Πανελλήνια Ρεκόρ από Ζαφειρίου

Οι δύο νεαροί αθλητές μας που συμμετείχαν στην Ημερίδα, υπό τις οδηγίες του προπονητή τους κ. Φερφέλη Κωνσταντίνου, άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις αφού κατάφεραν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να καταρρίψουν (τα δικά τους Πανελλήνια Ρεκόρ) στα τρία από τα τέσσερα αγωνίσματα που αγωνίστηκαν. Αναλυτικά:

Η Ζαφειρίου Αφροδίτη (κατηγορία Τ44/U17) στα 100μ με χρόνο 16″13 βελτίωσε την ατομική της επίδοση από το περασμένο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (η οποία δεν είχε καταμετρηθεί ως ρεκόρ λόγω ευνοϊκού ανέμου). Αναμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα ώστε να δούμε αν μετρηθεί ως ρεκόρ αυτή η επίδοση. Στο Μήκος, με άλμα στα 3.55μ βελτίωσε κατά 28εκ το δικό της Πανελλήνιο Ρεκόρ U17. Χαρακτηριστικό είναι πως και τα πέντε από τα έξι έγκυρα άλματά της ήταν πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ.

Ο Ντίσιος Νικόλαος-Ραφαήλ (κατηγορία F40/U17), στον Ακοντισμό έκανε τέσσερις έγκυρες προσπάθειες με την καλύτερη να είναι στα 19.70μ, αρκετά κάτω από το δικό του Πανελλήνιο Ρεκόρ. Στη Σφαιροβολία, κατέρριψε το δικό του ρεκόρ με την πρώτη προσπάθεια (8.49) ενώ και όλες οι υπόλοιπες προσπάθειες του ήταν πάνω από το προηγούμενο ρεκορ.

Και οι δύο νεαροί αθλητές μας έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και έτοιμοι για νέα ρεκόρ στο προσεχές Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου που θα διεξαχθεί αρχές Μαΐου στο Καυτανζόγλειο Στάδιο

Για το πλήρες άρθρο και για φωτογραφίες, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα μας:
https://r4rehab.blogspot.com/2023/04/2023_24.html

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας