Εργασιακά Κοινωνία Νάουσα

Κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας

Κινητοποίηση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί το Εργατικό Κέντρο Νάουσας μπροστά από το υποκατάστημα Νάουσας της Εθνικής Τράπεζας ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών. Καλώντας τον λαό την Νάουσας να μπει μπροστά στην υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας, να πολλαπλασιαστούν οι εστίες υπεράσπισης των κατοικιών μας από τους τραπεζίτες και τα funds. Αφού μόνο ό λαός μπορεί να σώσει τα σπίτια του λαού όπως αποδείχτηκε από τις δεκάδες κινητοποιήσεις σωματείων, σε όλη την χώρα που απέτρεψαν πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών.

Όπως αναλυτικά ανέφεραν μέσα από την ανακοίνωση τους τα σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας:

Η σταθερότητα για την οποία μιλάνε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ είναι ο δρόμος που φέρνει ανασφάλεια και αστάθεια στη δική μας ζωή. Το μόνο που εγγυώνται είναι τα κέρδη των τραπεζιτών , των funds και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Τη στιγμή που όλοι οι επίδοξοι κυβερνητικοί σωτήρες  «κυνηγάνε» τη λαϊκή κατοικία με ηλεκτρονικές πλατφόρμες  , τη στιγμή που μας λένε προκλητικά  ότι δεν θα μας πάρουν το σπίτι μόνο εάν βρισκόμαστε στο όριο της φτώχειας την ίδια ακριβώς στιγμή :

Οι Τράπεζες για το 2022 παρουσιάζουν 4,57 δις κέρδη προ φόρων.

Οι μέτοχοι των τραπεζών πλουτίζουν από την αύξηση των επιτοκίων, που βαραίνουν τη λαϊκή οικογένεια, και το «σαφάρι» εκβιασμών και πλειστηριασμών σε βάρος της λαϊκής κατοικίας.

Όλες οι κυβερνήσεις έναν θεό υπηρετούν. Αυτό των κερδών για μια χούφτα τραπεζίτες και επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι  πλειστηριασμοί βασίζονται σε νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις, ενώ με το ιδιώνυμο αδίκημα, που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, διώκονται πρωτοπόρα στελέχη του εργατικού κινήματος .

Κάνουν ότι μπορούν για να μην κακοκαρδίσουν τις τράπεζες και τα funds σε σχέση με τους πλειστηριασμούς. Κι έχουν το θράσος όλοι αυτοί, που μας έχουν φέρει ως εδώ και θρέφουν στα γόνατα της πολιτικής τους Πάτσηδες και Παπαθανάσηδες, να μιλούν για προστασία της πρώτης κατοικίας!

Όμως, το εργατικό και λαϊκό κίνημα έχει το δικό του θεό και τα δικά του ιδανικά. Αυτά είναι η αλληλεγγύη και ο ανυποχώρητος αγώνας , με δυνατά σωματεία . Μόνο με τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες , αποτράπηκαν πλειστηριασμοί και εξώσεις, δόθηκαν ορισμένες λύσεις για ρυθμίσεις δανείων.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά. Δεν πέφτουμε στις παγίδες, που πάνε να μας στήσουν. Διεκδικούμε να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί και να γίνουν ρυθμίσεις δόσεων που να μπορούν να ανταποκριθούν οι οφειλέτες, με διαγραφή όλων των τόκων και κουρέματος του κεφαλαίου, χωρίς προκαταβολές και εκβιασμούς. Προστασία εδώ και τώρα της πρώτης κατοικίας!

Δεν θα θυσιάσουμε τη ζωή και τα σπίτια μας για τα κέρδη τους!

Ενώ ανανεώθηκε το αγωνιστικό ραντεβού για την Απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10:00 στην Κεντρική πλατεία της Νάουσας. 

banner-article

Ροη ειδήσεων