Κορωνοϊός Υγεία

Κορωνοϊός: Νέα παραλλαγή που προκαλεί φαγούρα στα μάτια των παιδιών στο μικροσκόπιο του ΠΟΥ

Μια νέα παραλλαγή του COVID-19 που είναι στο μικροσκόπιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που δεν είχαν εμφανιστεί στο παρελθόν σε παιδιά, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

Παρόλο που η παραλλαγή, που ονομάζεται «Αρκτούρος», δεν έχει μπει ακόμη στη λίστα επιτήρησης του CDC, ένας διακεκριμένος παιδίατρος στην Ινδία παρατήρησε ότι αρκετά παιδιά παρουσιάζουν «φαγούρα» στα μάτια. Το σύμπτωμα που περιγράφει μοιάζει επιπεφυκίτιδα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of India.

Το νέο σύμπτωμα της φαγούρας στα μάτια παρατηρείται όταν τα παιδιά έχουν υψηλό πυρετό και βήχα, γράφει συγκεκριμένα στο Twitter ο γιατρός Vipin Vashishtha. Την ίδια στιγμή στη χώρα παρατηρείται επίσης αύξηση ενός άλλου ιού που «χτυπά» τα παιδιά με παρόμοια συμπτώματα. Πρόκειται για αδενοϊό.

Ο κορωνοϊός και ο αδενοϊός μοιράζονται αρκετά συμπτώματα και χρειάζεται τεστ για να ταυτοποίησή τους. Το πρόβλημα είναι ότι αρκετοί γονείς δεν θέλουν να τα βάζουν αυτή τη διαδικασία τα παιδιά στα επειδή είναι άβολο, γράφουν οι Times of India. Ένας γιατρός πάντως δήλωσε στην εφημερίδα ότι ανάμεσα σε 10 παιδιά με συμπτώματα που μοιάζουν με COVID-19, τελικά δύο ή τρία από αυτά είχαν βγει θετικά σε τεστ COVID που είχε γίνει στο σπίτι.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι στην Ινδία πάντως κάνουν εικονικές ασκήσεις αυτή την εβδομάδα για να ελέγξουν πόσο προετοιμασμένα είναι τα νοσοκομεία της χώρας καθώς η Ινδία βλέπει τα κρούσματα να αυξάνονται, σύμφωνα με το BBC.

Η Ινδία «επλήγη» κατά τη διάρκεια της έκρηξης του COVID-19 το 2021. Ασθενείς εθεάθησαν ξαπλωμένοι σε πεζοδρόμια έξω από τα νοσοκομεία ενώ πολλά δημοσίευματα κυκλοφόρησαν την ίδια περίοδο ανέφεραν ότι αρκετοί ιδιώτες έψαχναν οξυγόνο στη μαύρη αγορά.

Η παραλλαγή «Αρκτούρος» (επίσημα, η υποπαραλλαγή του Omicron XBB.1.16) γνωστοποιήθηκε ​​πριν από 2 εβδομάδες, αφότου και ανιχνεύτηκε στην Ινδία. Αξιωματούχος του ΠΟΥ δήλωσε πάντως ότι ότι πρόκειται για στέλεχος που πρέπει να βρίσκεται υπό επιτήρηση.

medscape.com  / topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας