Ελλάδα Κοινωνία

Χαλκηδόνα / Μητροκτονία: Οι κινήσεις του γιου από τις κάμερες ασφαλείας – Τι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 34χρονου, που σκότωσε τη μητέρα του και ομολόγησε αφήνοντας σημείωμα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με το protothema, στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής βρίσκονται βίντεο που φέρεται να αποτυπώνουν τις κινήσεις του δράστη λίγη ώρα πριν και λίγη ώρα μετά τη δολοφονία της 71χρονης στη Χαλκηδόνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρώτο βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας επιχείρησης που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του δράστη και του θύματος, φαίνεται στις 18.30 να αποχωρεί με το λευκό αυτοκίνητο.

Στο δεύτερο βίντεο, ακριβώς στις 21.00 φαίνεται ο 34χρονος να επιστρέφει πεζός, να περπατάει ψύχραιμος, με κουκούλα στο κεφάλι και τα χέρια στις τσέπες, ενώ σταματάει για δευτερόλεπτα και συζητάει με μια εργαζόμενη καταστήματος, πριν συνεχίσει την πορεία του. Στο συγκεκριμένο βίντεο, δεν φαίνεται να κρατάει την καραμπίνα με την οποία φέρεται να σκότωσε την μητέρα του λίγη ώρα νωρίτερα.

Ο δράστης καταγράφεται ξανά τις κάμερες ασφαλείας στις 21.30, όταν εμφανίζεται να περπατάει με νευρικότητα και εμφανώς ταραγμένος στη γειτονιά, αφού φαίνεται να κάνει διαρκώς βήματα μπρος και πίσω στο ίδιο σημείο.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας εξακολουθούν να συλλέγουν καταθέσεις και στοιχεία από την περιοχή της Χαλκηδόνας και όχι μόνο, ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης δίνει διαρκώς σήμα στους σταθμούς που περιπολούν για να έχουν αυξημένη προσοχή και να πραγματοποιούν ελέγχους.

Τι δείχνει η ιατροδικαστή εξέταση

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από τα στοιχεία της νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργείται στη σορό της 71χρονης από την ιατροδικαστή Ελένη Ζαγκελίδου, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, προκύπτει ότι η γυναίκα έχασε τη ζωής της από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προκλήθηκε από πυροβόλο όπλο.

Όπως φαίνεται από τα ευρήματα, η γυναίκα δολοφονήθηκε βραδινές ώρες της Δευτέρας, μεταξύ 21.00-23.00, ενώ δεν φέρει ίχνη ξυλοδαρμού, βιασμού ή άλλης κακοποίησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η γυναίκα πυροβολήθηκε εντός του αυτοκινήτου και άφησε την τελευταία της πνοή στη θέση του συνοδηγού.

Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Το σημείωμα

Στο σπίτι που διέμεναν βρέθηκε η καραμπίνα που χρησιμοποίησε για να αφαιρέσει τη ζωή της μητέρας του αλλά και ένα ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο ομολογεί την πράξη του.

Ο 34χρονος αφήνει να εννοηθεί πως αρχικά δεν είχε σκοπό να τη σκοτώσει ωστόσο εξηγεί ότι τελικά προχώρησε στη δολοφονία καθώς, όπως λέει, η 71χρονη αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα επειδή είχαν χάσει τη ζωή τους άτομα του στενού συγγενικού τους περιβάλλοντος.

Στο σημείωμα ο 34χρονος φέρεται να αναφέρεται σε χρέη που είχε από δάνεια που είχε λάβει. Επίσης γράφει πως τον χώρισε η φίλη του και ότι παράτησε τη δουλειά του. «Δεν άντεχα άλλο τα ψυχολογικά της μάνας μου. Ζητάω συγγνώμη από όλους αλλά περισσότερο από τον Θεό. Δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω καραμπίνα, δεν περίμενα να κάνω τέτοια ζημιά» αναφέρει στο σημείωμα.

Σήμερα η κηδεία της 71χρονης

Την ώρα που οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 34χρονου και υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να βάλει τέλος στη ζωή του, το απόγευμα αναμένεται να γίνει η κηδεία της 71χρονης μητέρας του, με τους λιγοστούς φίλους και συγγενείς.

Η εξοδιος ακολουθία θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Χαλκηδόνα, απέναντι από το σπίτι που ζούσε η γυναίκα με τον γιο της.

banner-article

Ροη ειδήσεων