Ελλάδα Κοινωνία

Δεν έχουν πειστεί οι επιβάτες για την ασφάλεια των τρένων / Μόλις 52 εισιτήρια στο πρώτο δρομολόγιο

Εξαιρετικά επιφυλακτικοί παραμένουν οι επιβάτες σχετικά με την ασφάλεια του σιδηροδρόμου. Είναι ενδεικτικό ότι το Intercity 55 ξεκίνησε από Θεσσαλονίκη για Αθήνα με μόλις 52 επιβάτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χωρητικότητα του συγκεκριμένου τρένου είναι 350 επιβάτες. Την ίδια τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης που κάνουν το ίδιος δρομολόγιο αναχωρούν κάθε μία ώρα γεμάτα.

Τα βαγόνια είναι σχεδόν άδεια, ο κόσμος λιγοστός. «Όλα καλά θα πάνε, δεν υπάρχει ανησυχία, επαγγελματίες είμαστε. Συνεχίζουμε με ασφάλεια» είπε ωστόσο ένας μηχανοδηγός λίγο πριν ανέβει στο τρένο, το οποίο αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα περίπου στις 15:30.

Από την πλευρά τους οι επιβάτες εξέφρασαν την θλίψη τους για την σιδηροδρομική τραγωδία, ωστόσο ανέφεραν «πως αισθάνονται αισιόδοξοι πως το δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα».

Ωστόσο, όλοι αισθάνονται μουδιασμένοι και δηλώνουν αμήχανοι για τη στιγμή που θα περάσουν απο το σημείο της τραγωδίας.

Επανέρχονται τα τρένα

Σημειώνεται πως την προσεχή Παρασκευή 7 Απριλίου, εντάσσονται στο πρόγραμμα το δεύτερο ΙC Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας στο τμήμα Πειραιάς-Μαγούλα-Πειραιάς, καθώς και το δρομολόγιο Αθήνα-Λειανοκλάδι-Αθήνα.

Την Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου προστίθεται στα δρομολόγια, το τρίτο IC Αθήνα – Θεσσαλονίκη-Αθήνα. Παράλληλα θα ανακοινωθούν εντός των ημερών τα δρομολόγια στις γραμμές Λάρισα-Βόλος, Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και Θεσσαλονίκη-Λάρισα.

Με το νέο σχεδιασμό η ταχύτητα του τρένου δεν θα υπερβαίνει τα 80 έως 100 χιλιόμετρα, θα υπάρχουν στις θέσεις τους δύο σταθμάρχες σε κάθε σταθμό, θα γίνονται για αρχή περιορισμένα δρομολόγια και θα υπάρχουν συνοδοί σε κάθε τρένο.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας