Κοινωνία Τοπικά

Επανέρχεται επί τάπητος το θέμα του προσωπικού γιατρού / βελτιώσεις και αλλαγές

Στις καλένδες ο προσωπικός γιατρός /  Πρωταπριλιάτικη η… είδηση

Κι ενώ η κυβέρνηση απειλούσε όλους, όσοι δεν θα γράφονταν στη λίστα κάποιου προσωπικού γιατρού, το θέμα στην πορεία ατόνησε και σιωπηρά σβήστηκε από τη λίστα των κυβερνητικών επιλογών.

Το ναυάγιο αυτής της κυβερνητικής επιλογής ήταν επόμενο για δυο κυρίως λόγους. Ο πρώτος αφορά τον μεγάλο αριθμό προσώπων, δυο χιλιάδες, και ο δεύτερος την απροθυμία των γιατρών λόγω των χαμηλών έως εξευτελιστικών αμοιβών, που προβλέπονταν από τον σχετικό νόμο.

Όμως αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη από πολλά μέτωπα με κύρια αυτό της τραγωδίας των Τεμπών και φυσικά της τρομακτικής ακρίβειας που ενέσκηψε, λόγω των δικών της επιλογών.

Αυτήν τη στιγμή μετράμε μέρες μέχρι τις εκλογές και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κυβερνητική πλειοψηφία χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Η όλη προσπάθειά της να  πείσει ότι ο σταθμάρχης φταίει για το τραγικό δυστύχημα-έγκλημα έπεσε στο κενό, αλλά ούτε και αυτήν τη στιγμή  προλαβαίνει να ανατάξει τις τραγικές συνέπειες από την πρωτόγνωρη, τουλάχιστον για τα τελευταία χρόνια, ακρίβεια.

Η πρόταση από υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος να καταργήσουν τον νόμο Κατρούγκαλου και ταυτόχρονα με πολιτική απόφαση να απαγορεύσουν δια παντός τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας από τα άκρως επιθετικά funds, προκειμένου να αλλάξουν τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος, δεν βρήκε ευήκοα ώτα.

Η σκέψη να επικεντρωθούν στο θέμα της υγείας και δη σ΄ αυτό του προσωπικού γιατρού έγινε ομόφωνα δεκτή από το mini κυβερνητικό κλιμάκιο.

Οι πληροφορίες μας λένε, (μένει, βέβαια, να επιβεβαιωθούν), ότι διπλασιάζουν τις αμοιβές των γιατρών που θα ενταχτούν στο εν λόγω πρόγραμμα, ενώ ταυτόχρονα θα εγγράφονται σε κάθε γιατρό μόνο 500 εν δυνάμει ασθενείς.

Τώρα, αν από μόνο του αυτό το μέτρο εφόσον υλοποιηθεί, (ο γράφων έχει σοβαρές αμφιβολίες γι αυτό), μπορεί να αλλάξει τις διαθέσεις των ψηφοφόρων, κανείς δεν το γνωρίζει παρά μόνον η κάλπη!

ΥΓ. Και μια είδηση της τελευταίας στιγμής. Από τον Ημαθιώτη  Υφυπουργό των Οικονομικών κατατέθηκε σε νομοσχέδιο για την προστασία του περιβάλλοντος τροπολογία, που προβλέπει επίδομα νύφης το οποίο θα δίδεται στις πεθερές. Για το θέμα θα γίνουν σύντομα σχετικές ανακοινώσεις.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕΠΕ

Τεύκρος

banner-article

Ροη ειδήσεων