Βέροια Ειδήσεις με Διάρκεια Εκδηλώσεις

Συμμετοχή της Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό  σε  διεθνές υβριδικό συνέδριο

Είναι τιμή μας να συμμετέχουμε ως σύλλογος στο διεθνές αυτό συνέδριο.Πρόκειται για ένα  διήμερο υβριδικό συνέδριο στην αγγλική γλώσσα με τίτλο «Βέλτιστες και αναπτυσσόμενες πρακτικές για την υποστήριξη της υγείας και της ευζωίας των ατόμων με νοητική αναπηρία και αυτισμό», θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως και διά ζώσης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, την Παρασκευή 31 Μαρτίου και το Σάββατο 1 Απριλίου 2023.

Είναι μια διεπιστημονική και διαθεματική διοργάνωση, που στόχο έχει να θέσει επί τάπητος το σχεδιασμό και την αναβάθμιση του νομικού πλαισίου, των πολιτικών αλλά και των πρακτικών των αρμόδιων κοινωνικών φορέων που έχουν ως αντικείμενο την προστασία, την εκπαίδευση και την αποκατάσταση ατόμων με νοητική αναπηρία και αυτισμό.Μεταξύ των βασικών ομιλητών συμπεριλαμβάνονται ακαδημαϊκοί από ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων, ερευνητές, επαγγελματίες, πολιτικοί και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων από ένα πλήθος χωρών.

Η Μ.Α.μ.Α θα συμμετέχει με την εισήγηση της  μητέρας  εφήβου στο φάσμα και προέδρου  του συλλόγου, Ελένης  Στεφανάκη . Το θέμα της εισήγησής της είναι  “After the formal diagnose…what? (Μετά την επίσημη  διάγνωση τί;)

Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια του Εργαστηρίου και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Χριστίνα Συριοπούλου-Δελλή, η οποία μας κάλεσε να συμμετάσχουμε σε ένα τόσο ενδιαφέρον συνέδριο διεθνούς εμβέλειας.

Το συνέδριο “Best, and developing practice in supporting the health and wellbeing of people with intellectual disability and autism” συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το «Εργαστήριο Αυτισμού – Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών και της Συμπεριφοράς του Ανθρώπου», σε συνεργασία με την «European Association for Mental Health in Intellectual Disability», ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πληροφορίες συμμετοχής:

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας θα αρχίσουν στις 9:30 το πρωί στην Αίθουσα Συνεδρίων «Ηλίας Κουσκουβέλης», ενώ του Σαββάτου στις 10 το πρωί, στον ίδιο χώρο.

Η εγγραφή στο συνέδριο είναι δωρεάν από τους ηλεκτρονικούς συνδέσμους: https://mailchi.mp/everesttravel/autism_2nd?e=827bfe3ae1 και https://projector-web.gr/everest/en/autism2023, ενώ στο τέλος του συνεδρίου θα δοθούν και πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς επίσης και το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.uom.gr/13388-ybridiko-synedrio-me-thema-thn

Με εκτίμηση το ΔΣ του συλλόγου

banner-article

Ροη ειδήσεων