Εκδηλώσεις Πολιτισμός

Θεσσαλονίκη: Η εικαστικός Στέλλα Χαβιαροπούλου εκθέτει στο Betsson Hub

Το Betsson Hub θα φιλοξενήσει την εικαστικό Στέλλα Χαβιαροπούλου, από την Πέμπτη 30 Μαρτίου έως και την Κυριακή 2 Απριλίου 2023.

H τρίτη κατά σειρά έκθεση της θεματικής ενότητας Betsson Hub Gallery θα φέρει τον τίτλο «Οι αγάπες μου» και θα είναι αναδρομική με έργα από το 1987 έως σήμερα. Θα παραμείνει ανοιχτή από τις 17:00 μέχρι και τις 22:00 σε όλη την διάρκεια της.  Τα Εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Μαρτίου στις 19:00.

Την έκθεση της Στέλλας Χαβιαροπούλου θα συνοδεύσει υπό τους ήχους του φλάουτου το Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης. Οι παρευρισκόμενοι στα εγκαίνια θα έχουν την χαρά και την τιμή να απολαύσουν την τάξη φλάουτου του Νίκου Κακαϊδή.

Σε κάθε έκθεση ζωγραφικής μία διαφορετική τάξη μουσικών θα  προσφέρει τους απολαυστικούς ήχους της κλασικής μουσικής που θα αποδίδουν οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες νεαροί και νεαρές σολίστ.

Ακολουθεί βιογραφικό  σημείωμα της εικαστικού ζωγράφου Στέλλας Χαβιαροπούλου

Στέλλα Χαβιαροπούλου -“Stella Caviart”

Η Στέλλα Χαβιαροπούλου – Stella Caviart , γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, σπούδασε στην Καλιφόρνια, η ψυχή της όμως όπως λέει και η ίδια ανήκει στον Cosmo.

Σπούδασε και εργάστηκε σε διάφορους τομείς, αλλά ολόκληρη η ζωή της ήταν γεμάτη με ζωγραφική και την δημιουργική γραφή – Ποίηση.

Καταφέρνει να συνδυάζει την οικογένεια και τον δικό της καλλιτεχνικό κόσμο με συνεχή αγώνα. Σήμερα, είναι μητέρα δύο ταλαντούχων κοριτσιών, ζει και δημιουργεί στην Θεσσαλονίκη.

Ζωγραφίζει με λάδια και ακρυλικά. Οι θεματικές της ήταν αρχικά ανθρωποκεντρικές, με πολλά γυναικεία και παιδικά πορτραίτα, σε κλασική απόδοση.

Αργότερα, οι θεματικές της κατέληξαν με συμβολισμούς και επέκταση ζωγραφικής εννοιών και θεμάτων από την Επιστήμη. Η τελευταία ενασχόληση της είναι η κατώτερη μορφή του χαβιαριού ( ψαριών, σολομού, σαλιγκαριού), σε αφαιρετική απόδοση και η επέκτασή του σε δράσεις του ανθρώπου ως ανώτερου όντος.

Μέσα από τα έργα της προσπαθεί να επικοινωνεί με τον κόσμο και σε αυτά να βρίσκουν οι θεατές κομμάτια του εαυτού τους. Για το λόγο αυτό, διοργανώνει και να συντονίζει ομαδικές εκθέσεις κυρίως σε πόλεις της Ευρώπης, για τη φιλία των λαών και την προβολή των Ελλήνων δημιουργών εκτός συνόρων.

Έχει πραγματοποιήσει πλήθος ατομικών εκθέσεων στην Ελλάδα, ενώ συμμετείχε σε πάνω από 250 ομαδικές εκθέσεις,  στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Έχει διοργανώσει  κι επιμεληθεί αποκλειστικά η ίδια 25 Διεθνείς Ομαδικές Εκθέσεις στην Ελλάδα  και το  Εξωτερικό (Αθήνα, Λευκάδα, Θεσσαλονίκη, Βιέννη, Παρίσι, Ρώμη, Κορχιάνο, Κωνσταντινούπολη, Δαρδανέλια, Αρχαία Τροία, Ίμβρο, Βρέμη, Βουδαπέστη.)

Είναι Πολιτιστική Εκπρόσωπος Θεσσαλονίκης, για τον Όμιλο της UNESCO, Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος.

Είναι μέλος του Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδος και ενεργό εθελοντικό μέλος της Χ.Α.Ν.Θ.

Αποτελεί ακόμη μόνιμο μέλος της Mega Art Association – Γκαλερί στην Ιταλία, κι επίσης, την αποκλειστική αντιπρόσωπο Ελλάδος του Διεθνούς Περιοδικού Ιταλίας με έδρα τις Η.Π.Α –«ARCHLove  Magazine- ΖΕΤ.

Έχει επιμεληθεί έως τώρα τρεις τόμους με καλλιτέχνες, φωτογράφους, λογοτέχνες κλπ. οι οποίοι έχουν κυκλοφορήσει σε τρεις Ηπείρους.

Έχει λάβει Κριτικές για τα έργα της από Έλληνες και Ιταλούς  Κριτικούς Τέχνης ( Κων/νος Δαμιανός, Αγλαΐα Γλαντζή, Λεόντιος Πετμεζάς και Marica Petti).

Πολλά από τα έργα της, βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, Πρεσβείες και Ιδρύματα, σχολεία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης.

Τέλος, τα έργα της έχουν κοσμήσει εξώφυλλα Ποιητικών Συλλογών, μουσικά βίντεο στο YouTube και τοιχογραφίες σχολείων, οικιών και Ανωτάτων Ιδρυμάτων στην Ελλάδα.

Ο έρωτας, η αγάπη, η φιλία και η συλλογικότητα είναι κυρίαρχα στη ζωή της. Τα παιδιά, η Επιστήμη και η Τέχνη αποτελούν τις μόνες της ελπίδες. Για την ίδια η  αισιοδοξία και η ομορφιά που βρίσκει σε μικρά πράγματα, αποτελούν τον οδηγό επιβίωσής της. Αγαπά ό,τι κάνει.  Χαίρεται να ταξιδεύει και νιώθει ευγνώμων που ζει μετά από δύο σοβαρά ατυχήματα και  εγχειρήσεις.

Η Τέχνη, για την Στέλλα που πιστεύει σε καθημερινά θαύματα της συμπαντικής της υπόστασης, οδηγεί σταδιακά στην ολοκλήρωση της ανθρώπινης φύσης. Σύμφωνα με την ίδια, ο ανθρώπινος εγκέφαλος  χρειάζεται τροφή και εργασία προς τον δρόμο για να εξελιχθεί, ώστε να δείξει τις πραγματικές του δυνάμεις. Η τέχνη – η ζωγραφική, εν προκειμένω, είναι το Θαύμα που κρατά στη ζωή και την ίδια τη Στέλλα.

Λίγα λόγια για το Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης

Από το Σεπτέμβρη του 2012 το Ωδείο Άνω Πόλης άρχισε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στον διεθνή κύκλο μουσικής δωματίου και σε πολλές άλλες συναυλίες του καλλιτεχνικού του προγράμματος. Επίσης, διοργανώνει και παρουσιάζει συνεργασίες με το ΚΘΒΕ, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής δωματίου “Magna Graecia” της πόλης Tropea της Ιταλίας, την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας καθώς και  πολλά ελληνικά φεστιβάλ. Χάρη στην προσφορά και την εξαιρετική δουλειά του διδακτικού προσωπικού , το Ωδείο Ανω Πόλης έχει καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα ωδεία της χώρας.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των έργων που θα ακουστούν.

Θα Ακουστούν Έργα των Συνθετών:

  1. Bizet – Bourgoin le Cadet –
  2. Geminiani – W. De Fesch –
  3. A. Hoffmeister – L. Hughues –
  4. Mouret -Ν. Chedeville – K. Zgraja

Ερμηνεύουν οι :

Σταυρούλα Πέτρου – Μαρία Κασάπη

Δημήτριος Ντίτουρας – Μαρίζα Κάραλη

Φωτεινή Γκιτσάκη – Παναγιώτης

Ιωαννίδης – Σοφία Εμμανουηλίδου

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας