Βέροια Ειδήσεις με Διάρκεια

Τουριστικός Όμιλος Βέροιας: Προκήρυξη 1ου Διαγωνισμού Ποιήματος Χαϊκού με θέμα # Ανθισμένες Ροδακινιές#

Μετά και παράλληλα με τις πόζες των Ανθισμένων Ροδακινιών στον φακό των φωτογράφων ήρθε η ώρα να σηκώσουν την γραφίδα τους οι ποιητές ερασιτέχνες και επαγγελματίες για να αποτυπώσουν με λέξεις τη ροζ μαγεία του βεροιώτικου κάμπου που βρίσκεται στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος αυτήν την περίοδο.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας προκηρύσσει ανοικτή πρόσκληση υποβολής ποιήματος  Χαΐκού.

Τα Χαϊκού θα εξεταστούν και θα αξιολογηθούν από έγκριτη κριτική επιτροπή.

Τρία ποιήματα θα βραβευθούν και οι νικητές θα λάβουν έπαθλα σε τελετή απονομής για της οποίας τον ακριβή χρόνο και τόπο θα ενημερωθούν όλοι οι συμμετέχοντες  μέσω της σελίδας του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας www.facebook.com/veriatourismclub

Πέραν της τελετής όπου θα παρουσιαστούν τα ποιήματα και θα βραβευτούν οι ποιητές τα Χαϊκού θα αντιστοιχηθούν θεματικά με φωτογραφίες των Ανθισμένων Ροδακινιών των διαγωνισμών μας και θα αναρτηθούν δημόσια στις σελίδες  μας www.veriapeach.gr  και στο www.facebook.com/veriatourismclub

Οι ποιητές των τριών πρώτων νικητήριων ποιημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά με μήνυμα στο e-mail ή τηλεφωνικά για να παραστούν στην τελετή απονομής, στην οποία καλούνται να παραστούν όλοι οι συμμετέχοντες και φίλοι του Χαϊκού και της ποίησης.

Αναλυτικά οι λεπτομέρειες  στην ιστοσελίδα του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας www.veriapeach.gr

Προϋποθέσεις-Όροι συμμετοχής

Τεχνικές προδιαγραφές ποιημάτων

Τα ποιήματα Χαϊκού πρέπει:

  • να είναι γραμμένα στην Ελληνική
  • να διατηρούν την παραδοσιακή Ιαπωνική φόρμα (3 στίχοι με 5-7-5 συλλαβές)
  • να έχουν ως αποκλειστικό θέμα τις Ανθισμένες Ροδακινιές της Βέροιας με αναφορές εντός του κειμένου στο φαινόμενο του ροζ κάμπου της Βέροιας (επιθυμητή -όχι υποχρεωτική) η παρουσία έστω και μια φορά της λέξης “Βέροια” στο ποίημα).
  • Τα ποιήματα δεν είναι απαραίτητο να έχουν τίτλο.
  • Οι ενδιαφερόμενοι/ες πρέπει να έχουν κλείσει τα δεκαεπτά κατά την ημερομηνία υποβολής.
  • Τα ποιήματα θα πρέπει να μην έχουν δημοσιευθεί προηγουμένως σε οποιαδήποτε μορφή, έντυπη ή ψηφιακή (συμπεριλαμβανομένων και των αναρτήσεων σε ιστοσελίδες, προσωπικά ιστολόγια, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κοκ).
  • Εάν τα υποβληθέντα ποιήματα δημοσιευθούν ή γίνουν αποδεκτά για δημοσίευση αλλού, μετά την υποβολή τους, θα πρέπει να μας ειδοποιήσετε για απόσυρσή τους από τη διαδικασία αξιολόγησης.
  • Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν από 1 μέχρι 2 ποιήματα.

Η μη τήρηση οποιασδήποτε από τις πιο πάνω προϋποθέσεις οδηγεί σε αυτόματο αποκλεισμό από τη διαδικασία αξιολόγησης.

Από την πρόσκληση για υποβολή ποιημάτων αποκλείονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλη των οικογενειών τους και οποιοδήποτε πρόσωπο εμπλέκεται στη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των ποιημάτων ή μέλη των οικογενειών τους.

Τεχνικές λεπτομέρειες:

Τα ποιήματα μπορούν να υποβάλλονται MONO μέσω του e-mail veriapeach@gmail.com αυστηρά μέχρι τις 20 Απριλίου 2023 και ώρα 00:00 με την μορφή αρχείου word με τον τίτλο αρχείου: ΧΑΪΚΟΥ 1 ,  ΧΑΪΚΟΥ 2.

Ως Θέμα θα αναγράφεται ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΑΙΚΟΥ 2023 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Oι συμμετέχοντες αποστέλλουν υποχρεωτικά μαζί με τα ποιήματα στην  ίδια ηλεκτρονική Διεύθυνση veriapeach@gmail.com:

  • Ονοματεπώνυμο,αριθμό κινητού τηλεφώνου(ή σταθερού, αν δεν υπάρχει κινητό, τόπο κατοικίας, ηλικία (προς διασφάλιση του ορίου των 17 ετών) καθώς και μια φωτογραφία (προαιρετικά).

Τα αρχεία με τα ποιήματα κατόπιν στέλνονται ανώνυμα για τη διαφύλαξη της διαφάνειας στους κριτές οι οποίοι δε θα γνωρίζουν ούτε το όνομα του ποιητή ούτε ποια δύο ποιήματα(αν κάποιος αποστείλει δύο) ανήκουν στον ίδιο ποιητή.

Η μη τήρηση οποιασδήποτε από τις πιο πάνω προϋποθέσεις οδηγεί σε αυτόματο αποκλεισμό από τη διαδικασία αξιολόγησης.

Επιτροπή-Αξιολογική Διαδικασία

Τα τρία μέλη της κριτικής επιτροπής είναι καταξιωμένοι ποιητές και εκδότες και θα ανακοινωθούν από τον Τουριστικό‘Ομιλο Βέροιας, μαζί με την παρουσίαση του βιογραφικού τους,αμέσως μετά την αξιολόγηση και την αποστολή των αποτελεσμάτων για λόγους διαφάνειας από τους κριτές στον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα εξετάσουν και θα αξιολογήσουν τα ποιήματα, θα καταλήξουν ο καθείς στα τρία καλύτερα με αξιολογική σειρά κατάταξης  κατά την κρίση τους και θα τα αποστείλουν στον Τουριστικό Όμιλο ο οποίος θα στείλει το πρώτο αξιολογικά ποίημα του κάθε κριτή και στους υπόλοιπους που θα καταλήξουν τελικά με αξιολογική σειρά στην κατάταξη των τριών πρώτων θέσεων που θα βραβευθούν. Τα υπόλοιπα ποιήματα από τα επιλεγμένα των κριτών θα λάβουν  τον τίτλο της συμβολικής ειδικής διάκρισης ενώ όλα τα υπόλοιπα ποιήματα που δεν επελέγησαν από τους κριτές θα τεθούν στην κρίση του κοινού κατόπιν αναρτήσεως δημόσιας στη σελίδα του ομίλου στο www.facebook.com/veriatourismclub προκειμένου να ψηφίσει το κοινό και να λάβει ένα από αυτά το βραβείο Κοινού ως το πιο δημοφιλές και αγαπημένο του κόσμου, οι όροι συμμετοχής θα ανακοινωθούν στο www.veriapeach.gr.

Πληροφορίες στα κιν.  6936 640 9883 / 6977 330 0590

banner-article

Ροη ειδήσεων