Θέματα Παιδείας Νάουσα Πολιτισμός Τοπικά

Εαρινή Ισημερία, Ημέρα Ποίησης, στην Επισκοπή Νάουσας

Στο Δημοτικό Σχολείο οι γιορτές χαράς, οι απαγγελίες, οι εκπλήξεις!

Με τον Ηλία Τσέχο

Έξι τάξεις, όλες γεμάτες με ποιήματα των μαθητών, των δικών της παιδιών, με δικά τους ποιήματα, οι πρώτες τάξεις με γραφές διακοπών, χελιδονιών, ανθών, ασκώντας την τεχνική των Χάικου, οι μεσαίες τρεχούμενα νερά ανοίξεων, καρπών, διαθέσεων κι οι τελευταίες με κραυγές φιλίας, αγάπης, ειρήνης!!! Εύγε στους ίδιους, στους διδασκάλους, στις μαθητείες,, στις ποιήσεις!

Ήταν μέρα χαρισματική, εκρηκτική, ανθοφόρα, ελπιδοφόρα, αρμονική ερωτήσεων απαντήσεων, εξομολογήσεων, αρωματίζοντας τα θρανία, τις τάξεις, της αυλές του σχολείου, την Επισκοπή, χαμογελώντας μικρά και μεγάλα παιδιά, στην αθωότητα, στην ευρηματικότητα, στην αγάπη της φύσης, της προστασίας της, της ευγένειας και της πολύτιμης ανάγκης να διαβάζουμε Ποιήματα, να αγκαλιάζουμε πιο σφιχτά την Ποίηση, να αθλούμαστε στους δρόμους και στους κόπους της.

Εύγε διδάσκαλοι και διδασκάλισσες του Δημοτικού Σχολείου Επισκοπής Νάουσας, Αποστόλου Μαριάννα, Αποστόλου Χρύσα, Γιάγκου Μαίρη, Βαδόλα Μάγδα, Χατζηαντωνίου Μαρία, Μαυροματάκη Κωνσταντίνο, Μάμαλη Δημήτρη και τον ευαίσθητα διευθυντή του Σχολείου Ανδρέα Παυλίδη !

Εύγε στην δημοσιογραφική ομάδα της Στ΄ τάξης και της εφημερίδας τους ”Τα απίθανα εκτάκια της Επισκοπής”, ήδη στο 4ο τεύχος και είναι: Βαβούσης Θοδωρής, Ζαφειρίου Αναστασία, Ιωαννίδης Χριστόφορος, Λύτη Ευαγγελία, Μήτκα Ελευθερία, Ορδουλίδης Βασίλης, Ορδουλίδου Βαρβάρα, Παλαιογιάννης Δημήτρης, Σιδεράκης Βασίλης, Τεζεψίδου Κωνσταντίνα, Τσαγκαλίδης Δημήτρης, Τσάρε Ανδρονικη, Χαραλαμπίδου Μαρία.

Σας Ευχαριστώ ολόθερμα όλους και τον καθέναν ξέχωρα, κρατώντας τη γιορτή σας και δική μου γιορτή . Ολάνθιστοι και του Χρόνου!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας