Κοινωνία Πολιτισμός Τοπικά

Pontus memory / Το εκπαιδευτικό βιντεοπαιχνίδι Μνήμη Πόντου

Το εκπαιδευτικό βιντεοπαιχνίδι Μνήμη Πόντου – Pontus memory – συμπληρώνει σε λίγο ένα χρόνο από τη δημιουργία του και με το οποίο  εξερευνούμε τη γεωγραφική  περιοχή  του Ελληνικού Πόντου ενώ εμπλουτίζουμε  συνεχώς τις γνώσεις μας.

Η ποντιακή ιστορία, πολιτισμός  και παράδοση αναδεικνύεται παίζοντας  το παιχνίδι ΄΄Μνήμη Πόντου΄΄ συνδέοντας την  αιώνια μνήμη των ποντίων προγόνων μας με το παρόν και κυρίως με το μέλλον. Είναι ένα νέο ταξίδι επιστροφής στις ρίζες μας χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία.

Η “ξενάγηση” του επισκέπτη σε ιστορικές πόλεις του Πόντου είναι εφικτή διαδικτυακά όπου γίνεται κοινωνός των γεωγραφικών, ιστορικών και πολιτιστικών δρώμενων των προγόνων μας. Θα ακολουθήσουν και επόμενοι κύκλοι οδοιπορικών για να ολοκληρωθεί η πλήρης χαρτογράφηση – απεικόνιση των προγονικών μας εστιών.

Ο παίκτης επισκέπτεται από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, διάφορες πόλεις του Πόντου και καλείται να συλλέξει αντικείμενα (ιστορικές πληροφορίες), συγκεντρώνοντας πόντους. Όταν συγκεντρώσει  όλα τα αντικείμενα αυτόματα  μπαίνει  στους νικητές που θα διεκδικήσουν μέσω κλήρωσης κάποια δώρα, που θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

Όλες οι λεπτομέρειες του πρωτοποριακού  παιχνιδιού  είναι στη διάθεση σας στη δνση: https://game.elverias.gr όπου παίζοντας  πλουτίζεται τις γνώσεις σας για τον Πόντο και κερδίζετε πλούσια δώρα.

Επίσης η σελίδα του παιχνιδιού  στο facebook:   https://facebook.com/pontusmemory    και  το προφίλ του παιχνιδιού  στο instagram :  https://www.instagram.com/pontusmemory/   σας περιμένουν.

Για το Δ.Σ.

Ο  Πρόεδρος                                  Η  Γ. Γραμματέας

Καπουρτίδης  Χαράλαμπος                 Τογκουσίδου Ευαγγελία

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας