Βέροια Ρεπορτάζ Τοπικά

«Κρίση κόστους ζωής, κατώτατος μισθός και ελληνική οικονομία» / Με επιτυχία η εκδήλωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας

Σε συνδιοργάνωση το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. (Παράρτημα Κ. Μακεδονίας) και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας πραγματοποίησαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα«Κρίση κόστους ζωής, κατώτατος μισθός και ελληνική οικονομία», στον Πολυχώρο Ελιά.

Η κρίση του κόστους ζωής σε συνάρτηση με τον κατώτατο μισθό εντάθηκαν ως προβλήματα όσο ποτέ άλλοτε τον τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα να κάνουν το θέμα της εκδήλωσης ζέον.

Αυτό αποδείχτηκε από  την εκπροσώπηση των Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστές και πολιτικά πρόσωπα, που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

“Θέλουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας” είπε στον χαιρετισμό της η Έλενα Ατσάλου, πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας. “Θέλουμε αξιοπρεπείς μισθούς για να μπορούμε να ζήσουμε, απαραίτητες οι συλλογικές διαπραγματεύσεις”.

Ο Πρόεδρος ΓΣΕΕ & ΙΝΕ ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως η χώρα οδηγείται στη φτωχοποίηση  αν δεν υπάρξει δημόσιος διάλογος που να το αποτρέψει.

Ο Γιώργος Αργείτης, Επιστημονικός Διευθυντής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ και Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ήταν ο κεντρικός ομιλητής , που ανέδειξε τα προβλήματα:

α) της ακρίβειας, που ισοπεδώνει τα πιο ευάλωτα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας

β) της αναγκαιότητας της αύξησης του κατώτατου μισθού

γ)  της διεθνούς αστάθειας, που επηρεάζει και την Ελλάδα

δ) της συνάρτησης βιοτικού επιπέδου εργαζομένων, οικονομίας και κοινωνίας.

Τα στατιστικά στοιχεία που προβλήθηκαν αλλά και η συζήτηση που ακολούθησε φώτισαν περισσότερο το θέμα.

…………..

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων