Βέροια Εκδηλώσεις

Εργατικό Κέντρο Βέροιας / πρόσκληση σε εκδήλωση: “Κρίση κόστους ζωής, κατώτατος μισθός και ελληνική οικονομία” | Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνουμε σε συνεργασία με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Κ. Μακεδονίας με θέμα “Κρίση κόστους ζωής, κατώτατος μισθός και ελληνική οικονομία”, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 18:00.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Ελιά, στη Βέροια. Εισηγητής θα είναι ο κ. Γιώργος Αργείτης, Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η εισήγηση θα αναδείξει τέσσερα επίκαιρα μείζονα ζητήματα:
  • Το κύμα της ακρίβειας που βιώνουμε τον τελευταίο περίπου ενάμιση χρόνο έχει οδηγήσει σε κρίση κόστους ζωής, με αρνητική επίδραση στο βιοτικό επίπεδο και στην καθημερινότητα ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας και ειδικά των μισθωτών, των συνταξιούχων και των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
  • Ο κατώτατος μισθός εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος του ύψους της αξιοπρεπούς διαβίωσης και είναι αναγκαία μια σημαντική αύξησή του.
  • Η διεθνής αβεβαιότητα δημιουργεί νέες εστίες αστάθειας που επιδεινώνουν τις ενδογενείς αδυναμίες της οικονομίας.
  • Η  προστασία του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων είναι μείζονα προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της οικονομίας και της κοινωνίας μας.
Συνημμένα σας αποστέλλουμε την πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.
 
Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας
Έλενα Ατσάλου
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας