Ελλάδα

Έπεσε μαχητικό Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας ανοιχτά της Ανδραβίδας

Ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας (30/1) σε θαλάσσια περιοχή, κοντά στη βάση της Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος της 338Μ/117ΠΜ της Ανδραβίδας, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου.

Τα δύο μέλη του πληρώματος αναζητούνται.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.

Από την πλευρά του, ο αντιπτέραρχος ε.α. Βασίλης Γεωργούσης, εκτίμησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι το μαχητικό αεροσκάφος αντιμετώπισε τεχνική βλάβη. Εφόσον επιβεβαιώνονται οι πρώτες πληροφορίες ότι οι δυο ιπτάμενοι είχαν ενημερώσει ότι θα εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, αυτό σημαίνει, όπως τονίζει, ότι υπήρχε τεχνική βλάβη, η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

«Υποθέτω λόγω του σημείου πως ήταν σε καθοδο προς το αεροδρόμιο, λόγω του τεχνικού προβλήματος, επιδεινώθηκε η κατάσταση, και σε ασφαλές ύψος το εγκατέλειψαν» είπε.

«Μπορεί να είναι βλάβη κινητήρα, βλάβη πηδαλίων ή στα υδραυλικά συστήματα» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «όταν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η βλάβη είναι υποχρεωμένοι οι πιλότοι να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος για να σωθούν οι ίδιοι, το αεροσκάφος είναι καταδικασμένο».

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη γρήγορα διάσωση των δύο ιπτάμενων.

banner-article

Ροη ειδήσεων