Ειδήσεις με Διάρκεια Εκδηλώσεις Πολιτισμός

ΚΘΒΕ: Πρεμιέρες | Νεανική Σκηνή | Παραστάσεις που συνεχίζονται | Προσκλήσεις

«Ερωτόκριτος»
H νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ, μια σύγχρονη ανάγνωση του γνωστού έργου, με την Αργυρώ Χιώτη να υπογράφει τη σύλληψη – σκηνοθεσία της παράστασης και τον Ευθύμη Θέου την δραματουργική επεξεργασία – διασκευή, έρχεται στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, για 10 μόνο παραστάσεις.

Ο «Ερωτόκριτος», το κορυφαίο κείμενο της κρητικής Αναγέννησης, αποτελεί ένα αυτόνομο ποιητικό σύμπαν μεγάλου πλούτου και αφηγηματικής δύναμης. Ακολουθεί την ιστορία του έρωτα της πριγκίπισσας Αρετούσας για τον αυλικό Ερωτόκριτο που οδηγεί τους δύο νέους σε μια σειρά από περιπέτειες μέσα από τις οποίες εντέλει θα μεταμορφωθούν.

Πρεμιέρα: Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 21:00

Περισσότερα
«Η Τριλογία του Παραθερισμού»
Η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ έρχεται στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη. Μια κωμωδία χαρακτήρων και ταυτόχρονα μια κοινωνική κριτική απέναντι στις νοοτροπίες και τα πάθη της ανθρώπινης φύσης, που παραμένουν αναλλοίωτα μέσα στο χρόνο, μέσα από την ιδιαίτερη αισθητική και την εικαστική ματιά της bijoux de kant.
Ο Κάρλο Γκολντόνι εμπνέεται από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις μιας κοινωνίας που αλλάζει, εστιάζει στη ματαιοδοξία και την επιφανειακότητα της εποχής του και μας παρουσιάζει μια κωμωδία, που οι αναλογίες της με το σήμερα, μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση.

Πρεμιέρα: Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 20.30

* Κατάλληλη για θεατές άνω των 16 ετών.

Περισσότερα
Μπήκαμε στις πρόβες
«Σ’ εσάς που μ’ ακούτε»
Πάντα επίκαιρη και με το ανήσυχο βλέμμα της στραμμένο στην πολιτική, η Λούλα Αναγνωστάκη, στο έργο της «Σ’ εσάς που με ακούτε» που θα παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, από τις 17 Φεβρουαρίου.

Στο έργο αυτό -ίσως ένα από τα σημαντικότερα της- η συγγραφέας μάς προσκαλεί να βουτήξουμε στο παρελθόν και ν’ αναδυθούμε στο παρόν, γεμίζοντας τα πνευμόνια μας με τον αέρα του μέλλοντος. Να συνομιλήσουμε με το έργο και να αναρωτηθούμε τι φοβόμαστε, τι ελπίζουμε και πώς μοιάζει το αύριο που κοιμάται μέσα μας.

Περισσότερα
«ΑΛΓΟ-ΡΥΘΜΟΣ» | Μια σουρεαλιστική περιπλάνηση μνήμης»
H νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ ξεκίνησε πρόβες. Αληθινές ιστορίες και μυθοπλασία περιπλέκονται σε αυτή τη χειροποίητη περφόρμανς πάνω στην ανατομία της ανθρώπινης μνήμης. Η Αλεξάνδρα Καζάζου και η Ελεάνα Γεωργούλη συναντούν τις πρωτότυπες μουσικές του θρυλικού Γιάννη Αγγελάκα, μέσα στον αναπάντεχο σκηνικό κόσμο του Χρίστου Λάσκαρη και του Βασίλη Χατζόπουλου και το φωτιστικό σύμπαν που συνθέτει ο Karol Jarek στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Μια τρυφερή και συνάμα χιουμοριστική μουσική αφήγηση για τα συγκοινωνούντα δοχεία τη μνήμης και της λήθης στο προσκήνιο των μεγάλων ιστορικών μεταβάσεων που γνώρισε ο Δυτικός Κόσμος του τελευταίου αιώνα.

Πρεμιέρα: Σάββατο 11 Μαρτίου

Περισσότερα
Πράγα

Μια τρυφερή κωμωδία αποκαλύψεων για τη γονεϊκότητα, τις μνήμες, τη συντροφικότητα, τον χρόνο που αφήνει τα σημάδια του, τη μοναξιά, το φως και τα σκοτάδια που μας συντροφεύουν.

Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση του κόσμου στο έργο του Γιώργου Καπουτζίδη και θα παρουσιάζεται μέχρι τις 5 Μαρτίου στο Βασιλικό θέατρο.

Αγγέλα

Το έργο παρουσιάζει με ρεαλισμό την μετεμφυλιακή Ελλάδα, που μαστίζεται από την ανεργία και τη διαφθορά, μέσα από την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα, αυτή των γυναικών της επαρχίας.

Η πινακοθήκη των ηλιθίων

Μετά τις πετυχημένες παραστάσεις της, το έργο του Νίκου Τσιφόρου επιστρέφει στην Νεανική Σκηνή, αυτή τη φορά αποκλειστικά και μόνο για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Γκάρης, το μιούζικαλ

Η παράσταση της Παιδικής Σκηνής μιλάει για αξίες ζωής όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας, η προσφορά στο συνάνθρωπο και η δύναμη της αγάπης που ανατρέπει ακόμα και τους νόμους της φύσης.

Εισιτήρια online
Για τους αποδέκτες του newsletter μας
Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Ερωτόκριτος» την Παρασκευή 27/01 ή το Σάββατο 28/01 στις 21:00 (Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών) ή για την παράσταση «Η Τριλογία του Παραθερισμού» το Σάββατο 28/01 στις 20:30 ή την Κυριακή 29/01 στις 19:00 (Θέατρο Μονής Λαζαριστών).

Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα στο email τους.

Κάθε πρόσκληση είναι για δύο άτομα.

Δηλώστε συμμετοχή
banner-article

Ροη ειδήσεων