Ελλάδα

Μούχλα…

Τη μυρωδιά της μούχλας απέπνεε η κηδεία του έκπτωτου μονάρχη Γκλίξμπουργκ, τον οποίο συνόδευσε ως στην τελευταία του κατοικία ένας εσμός από βασιλιάδες, πρίγκιπες, πριγκίπισσες και άλλους παρατρεχάμενους του αναχρονιστικού θεσμού, που βρέθηκαν στην Αθήνα.

Όλοι αυτοί οι «βασιλικοί οίκοι», δεν… καθαγιάζουν μόνο τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνουν οι κυβερνήσεις στις χώρες τους, αλλά παρασιτούν και στις πλάτες των λαών τους, που πληρώνουν πανάκριβα τον διακοσμητικό τους ρόλο και την πολυτελή ζωή τους. Χώρια που η πλειοψηφία τους είναι μπλεγμένοι σε ένα σωρό σκάνδαλα, πολιτικά και οικονομικά.

Σήμερα, πάντως, είχαν τη μεταχείριση αστέρων του διεθνούς «jet set», καθώς η πλειοψηφία των ΜΜΕ βρήκαν θέμα για να γεμίσουν ατελείωτες ώρες προγράμματος. Παρακολουθήσαμε έτσι σε ζωντανή μετάδοση την παρέλαση σκελετών που βγήκαν από το ντουλάπι, στο όνομα του …«αναστοχασμού της Ιστορίας», αλλά στην πραγματικότητα για τη διαστρέβλωση και την κακοποίησή της, προσβάλλοντας τη συλλογική μνήμη του λαού, που έχει καταδικάσει αμετάκλητα τον ρόλο της βασιλείας και ειδικά του Κωνσταντίνου Γκλίξμπουργκ.

Το «αφήγημα» σε ζωντανή σύνδεση από τη Μητρόπολη ήταν αυτό του «δημοκράτη μονάρχη», που διαφώνησε τάχα με τη δικτατορία των συνταγματαρχών, αφού πρώτα τους …όρκισε κυβέρνηση, ενώ κι ο ίδιος προετοίμαζε στρατιωτικό πραξικόπημα.

Θλιβερό ντεκόρ σ’ αυτήν την κακοστημένη αναβίωση της μοναρχικής παρωδίας, δεν ήταν μόνο οι διάφοροι φιλοβασιλικοί, με τα γελοία συνθήματα «ψωμί, ελιά και Κώτσο βασιλιά», αλλά κυρίως οι διάφοροι υπουργοί και αξιωματούχοι, που έβαλαν τη σφραγίδα της κυβέρνησης στη μετατροπή της κηδείας ενός «ιδιώτη» σε ένα άθλιο και ανιστόρητο τηλεοπτικό σόου.

 902