Πολιτισμός

Πέθανε ο ηθοποιός Θόδωρος Συριώτης

 Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του ηθοποιού Θόδωρου Συριώτη, γνωστοποίησε σήμερα, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο γιος του, Χρήστος.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Παρασκευή 30/12 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ταύρο στις 11:00.

Ο Θεόδωρος Συριώτης ήταν απόφοιτος της Δραματικής σχολής «Ελεύθερου Θεάτρου» Θεσσαλονίκης. Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους όπως με το Ελληνικό λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη.

Εντάχθηκε στο δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου το 1959 και παρέμεινε σαν μόνιμο στέλεχος επί σειρά ετών μέχρι και το 1989. Στη μακροχρόνια συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως: Αλέξη Μινώτη, Αλέξη Σολωμό, Τάκη Μουζενίδη, Κωστή Μιχαηλίδη, Γιώργο Σεβαστίκογλου, Σπύρο Ευαγγελάτο, Ζύλ Ντασέν και άλλους.

Μετά την αποχώρηση του από το Εθνικό Θέατρο συνεργάστηκε με θιάσους του Ελεύθερου Θεάτρου όπως των: Γιώργου Κωνσταντίνου, Κατερίνας Γιουλάκη, Γ.Νικολαίδη, Θύμιου Καρακατσάνη, Γιώργου Κιμούλη, Αλίκης Βουγιουκλάκη, καθώς και με αρκετά δημοτικά περιφερειακά Θέατρα, όπως το Θεσσαλικό Θέατρο και το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ενώ συμμετείχε σε πολλές θεατρικές εκπομπές της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σε κινηματογραφικές παραγωγές και πολλές τηλεοπτικές σειρές.

banner-article

Ροη ειδήσεων