Κόσμος

Κωνσταντινούπολη: Χιλιάδες στους δρόμους ενάντια στην απαγόρευση πολιτικής δραστηριότητας του Εκρέμ Ιμάμογλου

Κύμα αλληλεγγύης με τον Ιμάμογλου στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης

Χιλιάδες Τούρκοι κατέκλυσαν σήμερα το απόγευμα τους δρόμους της Κωνσταντινόπουλης για την πορεία διαμαρτυρίας κατά της καταδικαστικής απόφασης για τη φυλάκιση του δημάρχου της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου και την απαγόρευση πολιτικής δραστηριότητας που του επιβλήθηκε.

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης και των υποστηρικτών του Ιμάμογλου έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις από χθες, με τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετέχουν στη διαδήλωση και να ρίχνουν «άκυρο» στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των εκλογών του Ιουνίου του 2023. Σύσσωμος ο κόσμος της αντιπολίτευσης, αλλά και πολλά πολιτικά πρόσωπα και φορείς του εξωτερικού κατέκριναν την τουρκική κυβέρνηση και δικαιοσύνη για επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου εις βάρος του Ιμάμογλου.

Υπό τους ήχους πατριωτικής μουσικής, οι διαδηλωτές κρατούσαν τουρκικές σημαίες μπροστά από το κτίριο του δήμου της πόλης των 16 εκατομμυρίων κατοίκων. Ένα μεγάλο πανό με την εικόνα του ιδρυτή του σύγχρονου τουρκικού κράτους Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ κρεμάστηκε στο κτίριο.

Ο Ιμάμογλου και οι ηγέτες των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης παραβρέθηκαν στη διαδήλωση και πραγματοποίησαν ο καθένας ολιγόλεπτη παρέμβαση μπροστά σε ακροατήριο χιλιάδων υποστηρικτών από την εξέδρα που στήθηκε μπροστά από το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

«Δικαιώματα, νόμος, δικαιοσύνη… Θα έρθει η μέρα που το AKP θα κληθεί να λογοδοτήσει», φώναζε το πλήθος κατά την έναρξη της συγκέντρωσης, βάζοντας στο στόχαστρο το κυβερνών κόμμα του Ρετζέ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η κυβέρνηση φοβάται και γι’ αυτό βγήκε μια τέτοια ετυμηγορία. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει αυτό το έθνος», είπε η 56χρονη Φιλίζ Κουμπασάρ, η οποία ταξίδεψε από την πόλη Ντούζτζε, περίπου 200 χιλιόμετρα μακριά, για να συμμετάσχει στη διαδήλωση.

«Μερικές φορές στην χώρα μας, καμία επιτυχία δεν μένει ατιμώρητη», σημείωσε ο Τούρκος δήμαρχος. «Θεωρώ αυτήν την ανούσια και παράνομη τιμωρία που μου επιβλήθηκε ανταμοιβή για την επιτυχία μου», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

 efsyn.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων