Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τον Τύπο στην βελγική πρωτεύουσα και έδρα του «λίκνου» της ευρωπαϊκής «δημοκρατικής» Ευρώπης, η κυρία Καϊλή, η οποία παρεμπιπτόντως είναι και μια εκ των αντιπροέδρων του ευρωκοινοβουλίου, μαζί με μια «ομαδούλα» γραφειοκρατών υψηλών πρώην και νυν αξιωματούχων , ανέλαβαν με το αζημίωτο (λόμπι) να ξεπλύνουν το Κατάρ.
Οι καταριανοί, που θησαυρίζουν από τους ενεργειακούς τους πόρους κατάφεραν, προφανώς πληρώνοντας πανάκριβα τους νονούς του ποδοσφαίρου να διοργανώσουν το μουντιάλ μέσα στην καρδιά του χειμώνα, πράγμα πρωτοφανές για μια σειρά αγωνιστικούς και οικονομικούς λόγους. Το χρήμα, όπως είναι γνωστό έχει τον τρόπο να γεφυρώνει χάσματα και να γκρεμίζει εμπόδια…
Η κατασκευαστική «εποποιία» της δημιουργίας υψηλών προδιαγραφών υποδομών απαραίτητων για ένα παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου εκτός από χρήμα είχε ανάγκη και από αίμα. Το αίμα των 6,500 χιλιάδων εργατών που άφησαν τις σάρκες τους στα γιαπιά των εγκαταστάσεων που οικοδομήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Και τα λεφτά τις περισσότερες φορές μπορεί να κρύβονται, δεν συμβαίνει ωστόσο το ίδιο με το αίμα, καθώς οι καταγγελίες για το σκλαβοπάζαρο στα εργοτάξια του Κατάρ τις άθλιες εργασιακές συνθήκες και τα πρωτοφανή σε αριθμό εργατικά δυστυχήματα σήκωσαν παγκόσμιο σάλο.
Οι Καταριανοί που γνωρίζουν ότι «όλα αγοράζονται» αρκεί να υπάρχει χρήμα, απευθύνθηκαν στους ειδικούς για τέτοιες υποθέσεις. Τους λομπίστες ανά τον κόσμο που δουλειά τους είναι να «φιλοτεχνούν» το προφίλ των πελατών τους ή να προωθούν τις δουλειές τους…
Στην προκειμένη (ευρωπαϊκή) περίπτωση, όπως αποδεικνύεται την δουλειά (της φιλοτέχνησης του προφίλ τους) οι καταριανοί την ανέθεσαν στην «παρεούλα» των αξιωματούχων της ΕΕ σημαίνον μέλος της οποίας εμφανίζεται να είναι και η κυρία Καϊλή. Μάλιστα, η πρώην πια ευρωβουλετής του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που με επίσημες ομιλίες και παρεμβάσεις της μίλησε για τον εργασιακό παράδεισο του Κατάρ, και τις ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις που αποτέλεσαν τη βάση για να οικοδομηθεί το ανέφικτο κατασκευαστικό θαύμα των υποδομών για το παγκόσμιο κύπελλο.
Αυτές οι δημόσιες (και από το βήμα τους ευρωκοινοβουλίου) τοποθετήσεις της Εύας Καϊλή υπέρ των Καταριανών την εμπλέκουν άμεσα σ αυτήν την υπόθεση τουλάχιστον ως κρίσιμο εργαλείο του «λόμπι» που αγόρασαν οι πάμπλουτοι εμίρηδες του κρατιδίου.
Πιθανότατα η πρώην αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου να έπεσε απ τα σύννεφα όταν οι βελγικές αρχές χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού της. Σε καμία περίπτωση ίσως δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι την ψάχνουν για ένα lobing. Άλλωστε αυτή (έχει καταντήσει να )είναι η βασική δουλειά μεγάλου αριθμού των …ευρωπατέρων οι οποίοι δεν αρκούνται στις υψηλότατες αμοιβές που συνεπάγεται το αξίωμά τους…
Δεν είναι άλλωστε μυστικό ότι στις Βρυξέλλες υπάρχουν χιλιάδες (ναι χιλιάδες) δικηγόροι και γραφεία που ασχολούνται με λόμπι υπέρ συμφερόντων. Στους γραφειοκρατικούς δαιδάλους των διαδικασιών της ευρωβουλής διακινούνται ασύλληπτα ποσά για την διαμόρφωση της τάδε ή δείνα νομοθεσίας ή τροπολογίας για την υιοθέτηση, για παράδειγμα, προδιαγραφών βιομηχανικών προϊόντων. Με απλούστερα λόγια η ψήφος των (κάποιων τουλάχιστον) ευρωβουλευτών μπορεί και να κοστίζει πανάκριβα.
Αυτήν την πραγματικότητα βίωνε η κυρία Καϊλή στη θητεία της στις Βρυξέλλες, αυτό (το lobing) εν τέλει θεωρούσε ότι είναι στο πλαίσιο των καθηκόντων της και αυτό απ ότι φαίνεται έκανε έχοντας κατά νου και τον γενικότερο κανόνα ατιμωρησίας που ισχύει στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα, ειδικά σ αυτήν μέσα στην οποία ενηλικιώθηκε.
Υπ αυτή την έννοια δεν θα έχει άδικο ως άλλη Εύα να υποστηρίξει ὁ ὄφις ἠπάτησέ με, καὶ ἔφαγον.