Αγροτικά Τοπικά

ΑΣ Ημαθίας προς ΥΠΑΑΤ για Βροχοπτώσεις: Υλοποιήστε όσα δεσμευτήκατε το Σεπτέμβριο από την Ημαθία

Αναβρασμός, σύγχυση και αγωνία που πηγάζει από τη μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης, με τη ευθύνη να βαραίνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς τελεί υπό πλήρη ανευθυνότητα , εμπαίζοντας χιλιάδες οικογένειες ροδακινοπαραγωγών αρκετών νομών της χώρας (Ημαθία, Πέλλα, Λάρισα κ.α.) που είδαν τις παραγωγές τους να καταστρέφονται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού από τις έντονες και άκαιρες βροχοπτώσεις και αναμένουν εδώ και 6 μήνες να λάβουν ενισχύσεις-αποζημιώσεις ανάλογες των ζημιών.

Ας αιτιολογήσουμε όμως τα προαναφερόμενα ,θυμίζοντας τις πρόσφατες κακές πληρωμές (Επιστροφή Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου , προκαταβολή βασικής ενίσχυσης κ.α.) αλλά και τις δεκάδες ανακοινώσεις και επιστολές κυβερνητικών βουλευτών Πέλλας και Ημαθίας, συνοδευόμενες μάλιστα και με συναντήσεις με τον ΥπΑΑΤ και στα 3 «χτυπήματα» που δέχτηκαν από τις βροχοπτώσεις οι καλλιέργειες. Όπως φυσικά και τη δέσμευση του κ. Γεωργαντά από την Ημαθία στις αρχές Σεπτεμβρίου κατά την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου (Σκυλακάκης, Βεσυρόπουλος, Πρόεδρος ΕΛΓΑ κ.α) ότι θα δοθούν ενισχύσεις μέσω χρηματοδοτικού εργαλείου (De minimis) και μάλιστα ερωτώμενος από δημοσιογράφο για το χρονοδιάγραμμα αυτών (Δείτε στο 13ο λεπτό στο βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=WUT01sLOiro ) , υποσχέθηκε ότι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα προχωρούσε σε νέα σύσκεψη μέσα από την οποία θα δίνονταν στον αγροτικό κόσμο μια λεπτομερέστατη εικόνα (Ποικιλίες, ποσά κ.α.) .

Δυστυχώς φτάσαμε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και αντί για συσκέψεις, ανακοινώσεις, πληρωμές, ο κ. Γεωργαντάς αρνείται την επικοινωνία, την ενημέρωση, το διάλογο, τις συναντήσεις, επιλέγει να σιωπά , στάση που ανησυχεί και εξοργίζει τους ροδακινοπαραγωγούς και μεταφράζεται ως ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ από πλευράς Υπουργού να υλοποιήσει τις ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ του.

Καλούμε λοιπόν το ΥΠΑΑΤ και τον κ. Γεωργαντά αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία, να δείξουν τη δέουσα σοβαρότητα και να προβούν  άμεσα στην κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών όπως ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ από την ΗΜΑΘΙΑ τον Σεπτέμβριο , καταβάλλοντας γενναίες στρεμματικές ενισχύσεις.

Σε διαφορετική περίπτωση θα μιλάμε για ένα ΝΕΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ και μάλιστα βρισκόμενοι σε προεκλογική περίοδο, δίχως κανένα ίχνος ΝΤΡΟΠΗΣ, αφήνοντας στο έλεος του θεού χιλιάδες αγροτικές οικογένειες!

Κύριοι, τα ΨΕΜΑΤΑ τελείωσαν, ΤΗΡΗΣΤΕ επιτέλους τα όσα υποσχεθήκατε !

Σε κάθε περίπτωση , βρισκόμαστε σε εγρήγορση και θα πραγματοποιήσουμε κινητοποιήσεις ακόμη και μέσα στις γιορτές!

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του ΑΣ Ημαθίας

banner-article

Ροη ειδήσεων