Βέροια Βιβλίο Εκδηλώσεις

Βέροια / παρουσίαση βιβλίου: Άννα Σελίδου “Το σώμα και το στόμα και η μπάμπω Τερηδόνα” | Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου

Βιβλιοπαρουσίαση την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 στις 6.00μμ, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Με την ευγενική συνεργασία του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης “Ερασμος” και του Οδοντιατρικού συλλόγου Ημαθίας

Οι εκδόσεις ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ, το βιβλιοπωλείο ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ και  η  οδοντίατρος – συγγραφεας Άννα Σελιδου  παρουσιάζουν το παραμύθι, για μικρούς και μεγάλους, “Το σώμα και το στόμα και η μπάμπω Τερηδόνα”. Ένα Βιβλίο και CD με αφήγηση και πρωτότυπα τραγούδια σε σύνθεση του Χρήστου Παπαδοπουλου. Την εικονογράφηση έκανε η ζωγράφος Ανδρονίκη Μπαμπαράτσα.

Την εκδήλωση θα προλογίσει μέλος του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης “Ερασμος”.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Η κ. Αλίκη Καλοΐδου, οδοντίατρος, πρόεδρος του οδοντιατρικού συλλόγου Ημαθίας
Η κ. Έφη Γώτη, εκπαιδευτικός, διευθύντρια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας.
Η κ. Άννα Σελιδου, οδοντίατρος – συγγραφέας.

Περιγραφή:

“…Στην Καστροπολιτεία που λέγεται Σώμα, οι άσπροι, δυνατοί φρουροί, τα Δόντια, φροντίζουν ώστε ό,τι μπαίνει από την πύλη-Στόμα, να κάνει γερούς, δυνατούς και χαρούμενους τους κατοίκους. Την κυρά Καρδιά, τον κύριο Στομάχι, τα Μάτια, τον κύριο Δέρμα κ.ά. Όμως, η μπάμπω Τερηδόνα καραδοκεί. Δίνει εντολή στον Χάμπο, τον βοηθό της: «Το Σώμα θα κουρσέψουμε πριν να το καταλάβουν. Κέρδος πολύ θα βγάλουμε, πριν άλλοι μας προλάβουν.» Πώς καταφέρνει ο Χάμπος να ξεγελάσει τους φρουρούς-Δόντια; «Καραμέλες, σοκολάτες κουβαλώ πάνω στις πλάτες. Θα ‘ρθω να σε γελάσω, μ’ αυτά θα σε χορτάσω. Εγώ θα βγάλω χρήμα, αλλά για σένα κρίμα. Γιατί σου το διαφημίζω και το μυαλό σου ορίζω.» Τι θα συμβεί στην πολιτεία-Σώμα και πώς ο κυρ-Εγκέφαλος, το σοφό Μυαλό, θα διορθώσει το κακό…;”

Βιογραφικό συγγραφέα

Η Άννα Σελίδου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι συνταξιούχος οδοντίατρος. Απόφοιτη του θεατρικού εργαστηρίου «studio Παράθλαση», επί 20 χρόνια ασχολείται με το παιδικό θέατρο. Υπήρξε εθελόντρια και μέλος του Δ.Σ. του ορφανοτροφείου θηλέων «Μέλισσα» και αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Από το 1999 είναι ενεργό μέλος των Γιατρών του Κόσμου. Με το όνομα «Αννούσκα» κάνει αφήγηση παραμυθιού στα παιδιά μεταναστών και ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Το 2014 προσέφερε οδοντιατρικές υπηρεσίες στο Κέντρο Υγείας της Ελληνικής Ορθόδοξης Ιεραποστολής στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Έλλης 8, 59132 Βέροια.
Τηλ. 2331024494,
http://www.libver.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας