Εκδηλώσεις Ιστορία Πολιτική

Θεσσαλονίκη / ημερίδα ΚΚΕ: «100 χρόνια από την ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και τη Μικρασιατική Καταστροφή»/ Κυριακή 11 Δεκέμβρη

Ημερίδα της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Ημερίδα με θέμα «100 χρόνια από την ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και τη Μικρασιατική Καταστροφή» οργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Κυριακή 11 Δεκέμβρη στις 11 π.μ., στην αίθουσα τελετών της Παλιάς Φιλοσοφικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εισηγήσεις θα κάνουν οι:

  • Κώστας Σκολαρίκος, μέλος της ΚΕ, επικεφαλής του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ, «Βασικά συμπεράσματα για τις αιτίες και τις συνέπειες της ιμπεριαλιστικής εκστρατείας. Η επίδρασή της στην ταξική πάλη στην Ελλάδα».
  • Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας – συγγραφέας, «Ο Ελληνο-τουρκικός πόλεμος 1919 – 1922 και η εποχή του».
  • Γιώργος Χρανιώτης, ιστορικός, διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, «Ιμπεριαλιστικός πόλεμος, ήττα της καπιταλιστικής εξουσίας και κοινωνική ριζοσπαστικοποίηση: Το κίνημα των παλιών πολεμιστών τη δεκαετία του 1920».
  • Κώστας Τζιάρας, ιστορικός, διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, «Η κοινωνική ένταξη των προσφύγων, αστική στρατηγική και δράση των κομμουνιστών».

Το Γραφείο Τύπου

Της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας