Εκδηλώσεις Πολιτισμός

Θεσσαλονίκη / παρουσίαση λευκώματος: “Η Θεσσαλονίκη σε εικόνες” / Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 18.00’

Στο Δημαρχείο η παρουσίαση του λευκώματος “Η Θεσσαλονίκη σε εικόνες”

από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία και τους «Αυτόπτες Μάρτυρες»

 Στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Β. Γεωργίου Α΄1) θα γίνει την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 18.00’ η παρουσίαση του δίγλωσσου λευκώματος «Η Θεσσαλονίκη σε εικόνες», των δημοσιογράφων Μπάμπη Γιαννακίδη, Λάζαρου Θεοδωρακίδη, Χρήστου Καραγιαννόπουλου και Γιάννη Κεσσόπουλου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία.

Το λεύκωμα περιλαμβάνει εκατόν είκοσι (120) φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης, στις οποίες απεικονίζονται άγνωστες πτυχές και στιγμές της καθημερινότητας της πόλης, από τους «Αυτόπτες Μάρτυρες», τέσσερις καταξιωμένους δημοσιογράφους.

Όλες οι φωτογραφίες συνοδεύονται από σύντομα κείμενα που έγραψαν αποκλειστικά για κάθε ένα καρέ σημαντικά πρόσωπα της δημόσιας ζωής. Η έκδοση συμπληρώνεται με σύντομο ιστορικό σημείωμα και χρονολογικό πίνακα από την Ίδρυση της Θεσσαλονίκης το 315 π.Χ. έως το 2006, του αείμνηστου Απόστολου Βακαλόπουλου, που ενημερώθηκε από το 2007 μέχρι σήμερα από τη συντακτική ομάδα του εκδοτικού οργανισμού.

Ογδόντα τέσσερις (84) εκ των φωτογραφιών, που περιλαμβάνονται στο λεύκωμα, εκτέθηκαν στην ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τον γενικό τίτλο «Αυτόπτες Μάρτυρες», στη Chalkos Gallery της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι το 30% των εσόδων από την πώληση του λευκώματος θα διατεθεί σε μορφή χορηγίας στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας