Ελλάδα

Κτηνωδία στην Πάτρα: Ηλικιωμένος άνδρας έσερνε σκύλο με το αυτοκίνητο για 1,5 χιλιόμετρο

Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί αύριο Δευτέρα ο ηλικιωμένος που έδεσε και έσερνε για 1,5 χιλιόμετρο μεγαλόσωμο τσοπανόσκυλο με το αυτοκίνητό του.

Ο δράστης της κτηνωδίας σε βάρος του άτυχου ζώου-που φέρνει στη μνήμη την κακοποίηση του γαϊδουριού στην Ήπειρο, τον περασμένο Αύγουστο- οδηγήθηκε χθες σε ανακριτή και εισαγγελέα όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί.

Κατηγορείται για εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου, σωματική εξάντληση και εκούσιο τραυματισμό – βαριά σωματική βλάβη και παραπέμπεται για κακουργηματική κακοποίηση ζώου συντροφιάς που επισύρει κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ.

«Το έδεσα για να το πάω σε κτηνίατρο»

Όπως αναφέρει το pelop.gr, ο ηλικιωμένος άφησε άναυδο τον ανακριτή που τον «τι είναι αυτά τα πράγματα που κάνατε κύριε; Έχετε αντιληφθεί ότι κατηγορείστε για κακούργημα;». Ισχυρίστηκε πως έδεσε το τσοπανόσκυλο με αλυσίδα από το αυτοκίνητο και το έσερνε στο δρόμο, «επειδή ήταν πολύ βαρύ και έπρεπε να το πάει…. σε κτηνίατρο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη τσοπανοσκυλίτσα είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση καθώς έχει υποστεί αφαίρεση δέρματος και μεγάλα εγκαύματα και στα τέσσερα πόδια. Μετά τις πρώτες βοήθειες φιλοξενείται και λόγω του σοκ που έχει υποστεί δείχνει αποπροσανατολισμένο και πολύ τρομαγμένο.

«Αυτό που έγινε είναι αδιανόητο. Εδεσε το σκυλί του από το αυτοκίνητο και το έσερνε στην άσφαλτο για 1,5 χλμ. περίπου στην παλιά εθνική, από το ύψος του σούπερ μάρκετ LIDL μέχρι τις εγκαταστάσεις του Καποτά. Γέμισε η άσφαλτος με αίματα. Εχει φύγει το δέρμα του ζώου από όλες τις πατούσες του, ενώ έχει και ένα μεγάλο και βαθύ τραύμα και κάτω από το στόμα του, γεγονός που δείχνει ότι το ζώο σερνόταν για μεγάλη απόσταση στην άσφαλτο» δήλωσε συγκλονισμένη η δικηγόρος και εκπρόσωπος της Φιλοζωϊκής Ομοσπονδίας στην Πάτρα Ελενα Αρβανίτη.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή της Πάτρας, από αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας του νέου πλαισίου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, σύμφωνα με καταγγελία πολιτών, ο κατηγορούμενος οδηγώντας αυτοκίνητο στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών Αθηνών, έσερνε σκύλο ιδιοκτησίας του, έχοντας δέσει αλυσίδα στο λαιμό του, από σταθερό σημείο του αυτοκινήτου.

Οι αστυνομικοί του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, εντόπισαν άμεσα τον κατηγορούμενο και τον συνέλαβαν, ενώ ο σκύλος φέροντας εκτεταμένα τραύματα στα πόδια και σε άλλα μέρη του σώματος, μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο για την επούλωση των τραυμάτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί στον Ανακριτή Πατρών, ενώ οι αστυνομικοί του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών βεβαίωσαν στον κατηγορούμενο, διοικητικό πρόστιμο (30.300) ευρώ.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας