Κοινωνία Πολιτική

Το σκάνδαλο Πάτση κορυφή του παγόβουνου της διαφθοράς στην Κυβέρνηση

Ο Αντρέας Πάτσης, παλαιός Σημιτικός και από το 2019 βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτεται πρωταγωνιστής σκανδάλου με εισπρακτικές εταιρείες και με αγορά κόκκινων δανείων. Συναγωνιζόμενος ξένα funds, ο Αντρέας Πάτσης αγόρασε «κόκκινα δάνεια» ύψους 160 εκ. ευρώ με 4,3 εκατ., κερδοσκοπώντας πάνω στη δυστυχία του Ελληνικού λαού.

Από το 2016, ο Αντρέας Πάτσης συνέστησε εισπρακτική εταιρεία, με το όνομα Elite Executive Transportation  Services, με μέτοχο, κατά 70% , τον γυιό του Πάρη Πάτση και συνέταιρο τη σύζυγο του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα Αγγελική Στεργιούλη, με ποσοστό 30 %.

Ο Αντρέας Πάτσης, αλλά και ο Υπουργός Δικαιοσύνης «λησμόνησαν» να δηλώσουν στο Πόθεν Έσχες τις δραστηριότητες αυτές.

Το σκάνδαλο παραβιάζει ευθέως τόσο το άρθρο 57 του Συντάγματος όσο και το νόμο 3449/2010, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται υπουργός η βουλευτής να συμμετέχει στο κεφάλαιο  ή στη Διοίκηση εξωχώριας εταιρείας.

Προφανώς, η πολιτική και η ηθική διάσταση του θέματος από την εμπλοκή πολιτικών και Κυβερνητικών παραγόντων σε τέτοια ανάξια και άθλια έργα, είναι πολύ μεγαλύτερο σκάνδαλο από κάθε ενδεχόμενο ποινικό αδίκημα.

Η Νέα Δημοκρατία, όσο και αν προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από το σκάνδαλο, είναι υπόλογη για την καλπάζουσα διαφθορά στους κόλπους της. Το σκάνδαλο Πάτση είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Η Πατριωτική Ένωση καταγγέλλει στον Ελληνικό λαό τη Νέα Δημοκρατία, που κατέστησε καθεστώς τη διαφθορά και ζητά πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου και παραπομπή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη.

Προφανώς, η συνεταιρική σχέση της συζύγου του Υπουργού Δικαιοσύνης με τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου Αντρέα Πάτση εγείρει επίσης και για τον ίδιο μεγάλο πολιτικό θέμα.

-Ο-

Πρόεδρος

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας