Άρθρα Ελλάδα Κοινωνία Οικονομία Σχόλια Τοπικά

Η μεγάλη ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα και οι ανεμογεννήτριες του Βερμίου  / Τι λένε οι τοπικοί μας άρχοντες;

Η απλή λογική έλεγε ότι η εγκατάσταση από ιδιωτική εταιρία ανεμογεννητριών στο Βέρμιο θα έχει τα εξής αποτελέσματα:

Κέρδη για την εταιρία, καταστροφή και ισοπέδωση του βουνού, γενικότερη ζημιά για το περιβάλλον, κανένα όφελος για τους πολίτες. Αυτό προκύπτει πλέον εκ του αποτελέσματος.

Είναι γεγονός ότι η χώρα μας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΡΑΕ είναι από τις ακριβότερες χώρες (κάποιες μέρες η ακριβότερη) της ΕΕ στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία μάλιστα καθορίζεται από χρηματιστήριο.

Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε απτά, μιας και το ηλεκτρικό ρεύμα συμπαρασύρει στην ακρίβεια και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες,  ώστε να έχει απογειωθεί και αυτός ο επίσημος τιμάριθμος -γιατί ο πραγματικός είναι εκτός ελέγχου- με τη φτώχεια να εισβάλλει καθημερινά σε όλο και περισσότερα νοικοκυριά.

Κανένα όφελος λοιπόν για τους πολίτες! Αν υπάρχει και δεν το ξέρουμε, ας μας το πουν οι τοπικοί μας άρχοντες, που στη συντριπτικής τους πλειοψηφία είπαν ναι στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο Βέρμιο.

Ας μας ενημερώσουν. Πόσες συνολικά ανεμογεννήτριες εγκαταστάθηκαν μέχρι στιγμής και πόσες ακόμη πρόκειται να εγκατασταθούν στο Βέρμιο. Πόσες χιλιάδες ή εκατομμύρια κυβικά μπετόν έχουν πέσει και πόσα χιλιόμετρα δρόμοι έχουν ανοίξει στο βουνό; Αλλά και πόσα γήπεδα ποδοσφαίρου στις κορυφογραμμές, για να μπορούν να κάνουν μανούβρα τα μηχανήματα που τις μεταφέρουν;

Και επειδή σε κάποια χρόνια θα είναι άχρηστες, τι πρόκειται να γίνει μ’ αυτά τα γιγάντια κουφάρια, ποιες οι επιπτώσεις σήμερα και αύριο στον υδροφόρο ορίζοντα και γενικότερα  στο ευρύτερο περιβάλλον;  Το τσιμέντο σίγουρα έχει εγκατασταθεί μόνιμα εκεί!

Πόσα είναι τα κέρδη της εταιρίας μέχρι στιγμής, στην οποία της παραδόθηκε το βουνό  προς… «κάθε χρήση», σε αντίθεση με την ενεργειακή φτώχεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της Ημαθίας;

Αλήθεια, πιστεύουν οι τοπικοί ταγοί μας  ότι οι κάτοικοι της Ημαθίας είναι σύμφωνοι μ’ όλα αυτά; Και αν ναι, ας το προβάλουν προεκλογικά στις… επιτυχίες και τα έργα τους!  Μέχρι στιγμής πάντως το θέμα το έχουνε θάψει!

ΥΓ. Και ας μην μας πουν ότι είμαστε και τυχεροί που έχουμε τις ανεμογεννήτριες και… μετριάσαμε την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα!

banner-article

Ροη ειδήσεων