Ελλάδα Κοινωνία Τοπικά

Ημαθία: Μάχη για τη ζωή δίνουν μητέρα και κόρη / Χθες το τελευταίο αντίο στο 15χρονο κορίτσι

Το τελευταίο «αντίο» στο 15χρονο κορίτσι είπαν συγγενείς και φίλοι το απόγευμα του Σαββάτου.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος κήδευσε το παιδί μόνος του, αφού η 12χρονη κόρη του αλλά και η 37χρονη σύζυγός του νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η 37χρονη μητέρα παραμένει διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Βέροιας, ενώ η 11χρονη που μεταφέρθηκε από τη Βέροια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, δίνει μάχη για τη ζωή της.

Γνωστή είναι στις Αρχές η ταυτότητα του οδηγού που εγκατέλειψε τα θύματά του μετά από το θανατηφόρο τροχαίο στο χωριό Παλαιόχωρα Ημαθίας.

Ο οδηγός του μαύρου ΙΧ, κινούμενος με ιλιγγιώδη ταχύτητα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, παρέσυρε την οικογένεια τραυματίζοντας θανάσιμα την 15χρονη.

Συγκεκριμένα, ένας 28χρονος Ρομά από το συνοικισμό Παλαιοχώρα Ημαθίας φέρεται ότι είναι ο οδηγός που προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα. Ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση από την πλευρά της αστυνομίας πως έχει συλληφθεί.

Μετά το τραγικό δυστύχημα η ατμόσφαιρα στο συνοικισμό Ρομά στην Παλαιόχωρα είναι ηλεκτρισμένη.

«Έχουν καταγραφεί κάποιες αντεγκλήσεις μεταξύ Ρομά. Αλλά ως εκεί. Δεν υπάρχουν συγκρούσεις. Υπάρχουν κάποιοι που αντιδρούν. Τα πράγματα, όμως, δεν έχουν ξεφύγει και όσο περνάει ο χρόνος η ατμόσφαιρα ηρεμεί» δήλωσε νωρίτερα στο ethnos.gr ο Δήμαρχος Αλέξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης και πρόσθεσε: «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια βεντέτα. Πάντα εγκυμονεί αυτός ο κίνδυνος. Από την στιγμή, όμως, που δεν έγινε κάτι μέχρι στιγμής, απομακρύνεται αυτός ο κίνδυνος. Εκτιμώ ότι 28χρονος κρύβεται σ’ άλλον οικισμό Ρομά είτε στην Αθήνα, είτε στη Θεσσαλονίκη».

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν λίγο μετά τις 10 το βράδυ όταν η 37χρονη μητέρα μαζί με τις κόρες της επέστρεφε στο σπίτι. Τότε, ένα μαύρο ΙΧ μέσα στο σκοτάδι έπεσε πάνω τους, δίχως να προλάβουν να αντιδράσουν.

Μαζί τους ήταν και ο ανήλικος γιος της οικογένειας, ο οποίος πρόλαβε ναι έσπρωξε τη μητέρα και τη μικρότερη κόρη. Η 15χρονη παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο και εκσφενδονίστηκε 50 μέτρα μακριά.

Οι κάτοικοι του χωριού έτρεξαν να βοηθήσουν, όμως μέσα στο σκοτάδι της νύχτας δεν μπόρεσαν να δουν το άτυχο 15χρονο κορίτσι.

Η μητέρα ενημέρωσε πως μαζί της ήταν και η 15χρονη κόρη της. Οι Αρχές αντιλήφθηκαν την ύπαρξη του κοριτσιού, όταν η μητέρα βρήκε τις αισθήσεις της και φώναζε πως είχε μαζί της και την 15χρονη κόρη της.

Όταν έφτασαν στο σημείο μισή ώρα αργότερα, η νεαρή ήταν ήδη νεκρή. Ο οδηγός του μαύρου ΙΧ εγκατέλειψε αβοήθητες μητέρα και κόρες και χάθηκε στο σκοτάδι.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας