Κόσμος

ΗΠΑ: 15χρονος σκότωσε πέντε άτομα και τραυμάτισε άλλα δυο

Ένα 15χρονο αγόρι σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δύο στο Ράλεϊ των ΗΠΑ, είπε η αστυνομία, τρομοκρατώντας μια κοινότητα που τώρα θρηνεί θύματα των οποίων η ζωή κόπηκε απότομα καθώς έκαναν τις καθημερινές τους ρουτίνες, αναφέρει το Associated Press.

Η αρχηγός της αστυνομίας του Ράλεϊ, Εστέλα Πάτερσον, είπε ότι ο έφηβος συνελήφθη λίγες ώρες μετά τον πυροβολισμό των θυμάτων το βράδυ της Πέμπτης. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τη σύλληψή του, αλλά οι αρχές δεν έχουν πει πώς τραυματίστηκε. Ο Πάτερσον είπε την Παρασκευή ότι η αστυνομία δεν έχει καθορίσει το κίνητρο της επίθεσης.

Τα θύματα ήταν διαφορετικές φυλές και κυμαίνονταν σε ηλικίες από 16 έως τα τέλη των 50 ετών, είπε ο Πάτερσον. Μέλη της οικογένειας και φίλοι είπαν ότι μερικά από τα θύματα πυροβολήθηκαν ενώ έκαναν κανονικές, καθημερινές δραστηριότητες – ένας αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας σκοτώθηκε ενώ πήγαινε στη δουλειά, μια από τις γυναίκες που πέθανε ήταν στη βεράντα της και μιλούσε σε έναν γείτονα, μια άλλη η γυναίκα που πέθανε βγήκε βόλτα με το σκύλο της και μια άλλη ήταν έξω για άσκηση.

Ο κυβερνήτης Ρόι Κούπερ χαρακτήρισε τους πυροβολισμούς «εξοργιστική και τραγική πράξη ένοπλης βίας». Και πρόσθεσε: «Καμία γειτονιά, κανένας γονέας, κανένα παιδί, κανένας παππούς και γιαγιά, κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται αυτόν τον φόβο στις κοινότητές του – κανείς».

Οι πυροβολισμοί ξέσπασαν γύρω στις 5 το απόγευμα. Την Πέμπτη σε μια κατοικημένη περιοχή βορειοανατολικά του κέντρου της πόλης, δήλωσε η δήμαρχος του Ράλεϊ, Μέρι-Αν Μπόλντουιν. Η αστυνομία είπε από εκεί, ο έφηβος διέφυγε σε ένα κοντινό μονοπάτι και συνέχισε να πυροβολεί.

Ο έφηβος, ο οποίος δεν αναγνωρίστηκε αμέσως από την αστυνομία, διέφευγε τους αστυνομικούς για ώρες – ξεκινώντας ένα ανθρωποκυνηγητό σε έναν τόπο εγκλήματος που εκτεινόταν για 3 χιλιόμετρα – προτού τον στριμώξουν σε ένα σπίτι και τον συλλάβουν, είπε ο Πάτερσον.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας