Αγροτικά Γενικά Εκδηλώσεις Νάουσα

Α. Σ. Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»: Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας στο μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη | Σάββατο 22 Οκτωβρίου

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας Μαρίνος Αντύπας στα πλαίσια των αποφάσεων της πανελλαδικής σύσκεψης αγροτικών συλλόγων που πραγματοποιήθηκε στην Βέροια 22 Σεπτέμβρη με πρωτοβουλία της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων (ΠΕΜ),  και μετά την αγωνιστική κινητοποίηση με μηχανοκίνητη πορεία που κατέληξε στην ΒΕΡΟΙΑ όπου και επιδόθηκε το ψήφισμα με τα αιτήματα μας στον αντιπεριφερειάρχη, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις με την κάθοδο μας στην Θεσσαλονίκη στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου ώρα 12 το μεσημέρι στα πλαίσια της AGROTIKA.

Διεκδικούμε:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλες τις ποικιλίες στο ροδάκινο αλλά και το σύνολο των παραγόμενων προϊόντων της περιοχής μας από τη χαμένη παραγωγή λόγω καταστροφών και ασύδοτης δράσης των εμποροβιομηχάνων, της χαμηλές τιμές , το υψηλό κόστος παραγωγής και επίσης μέτρα στήριξης κατά του εμπάργκο.
  • Να δοθούν σε όλους τους αγρότες τα χρήματα από το αποθεματικό κρίσης της ΕΕ χωρίς όρους και προϋποθέσεις και παράλληλα την άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος . Γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα- εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας .
  • Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι τέλη του χρόνου. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει τη παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Ο Αγροτικός Σύλλογος καλεί όλους τους αγρότες σε μαζική συμμετοχή.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής 6975919478.

Φωτογραφία αρχείου

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας