Βέροια

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας – Τμήματα Λάτιν Χορών – Νέα τμήματα

Η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων συνεχίζει τα τμήματα Λάτιν και Ευρωπαϊκών Χορών με καθηγητή τον Νίκο Τσέγκο και προσθέτει και νέα τμήματα.

Το τμήμα Latin χορών (παιδικό, εφηβικό, ενηλίκων) απευθύνεται στους λάτρεις της λάτιν μουσικής και κουλτούρας. Με την πάροδο του χρόνου βελτιώνεται η ικανότητα των μαθητών να απομονώνουν μέρη του σώματος και να βελτιώνουν την τεχνική τους. Οι χοροί είναι mambo, merengue, rock n roll, jive, rumba, paso doble, samba, cha cha.

Dance Fitness (ενηλίκων): Αφορά άτομα που θέλουν να κάνουν γυμναστική, να εκτονωθούν με χορευτική μουσική και χορογραφημένα λάτιν βήματα. Βοηθά στην γενικότερη φυσική κατάσταση των μαθητευομένων και έχει ως στόχο την καλή καρδιαγγειακή και αναπνευστική λειτουργία του οργανισμού.

Νέα τμήματα :

  • Salsa, Bachata (Παιδικό, εφηβικό, ενηλίκων): Πρόκειται για 2 χορούς που έχουν γίνει ευρέως γνωστοί τα τελευταία χρόνια μέσα από φεστιβάλ και σόου χορού (pro-am, couples, rueda de casino).
  • Reggaeton (Παιδικό ,εφηβικό, ενηλίκων): Είναι ένα είδος χορού που συνήθως χορεύεται σε γκρουπ αλλά μπορεί κατά περίπτωση να χορογραφηθεί και σε ζευγάρια.
  • Αγωνιστικό τμήμα (Παιδικό ,εφηβικό, ενηλίκων) Υπάρχει η δυνατότητα ενασχόλησης τόσο με την κοινωνική πλευρά των συγκεκριμένων χορών (latin, salsa-Bachata, reggaeton), όσο και με την αγωνιστική. Μπορεί και ο αρχάριος μαθητής, (παιδί ή ενήλικας), να συμμετέχει μόνος στην κατηγορία solo ή με τον δάσκαλό του στην κατηγορία pro-am, ή και αργότερα με χορευτικό ζευγάρι ή σε ομάδα all ladies.

Όλα τα τμήματα έχουν ένα κομμάτι ενδυνάμωσης ως ζέσταμα για την σωστή στάση των χορευτών, όπως επίσης, και διατάσεις στο τέλος του μαθήματος.

Εγγραφές /Επανεγγραφές / Πληροφορίες για τα τμήματα Λάτιν αλλά και για τα τμήματα Μουσικής, Εικαστικών, Λαογραφίας, στη Γραμματεία του Χώρου Τεχνών 3ος όροφος

και στο site: www.veriaculture.gr

Βιογραφικό Τσέγκου Νικόλαου (καθηγητής λάτιν χορών, χορογράφος) Ο Τσέγκος Νικόλαος, ξεκίνησε τη χορευτική του πορεία συστηματικά στα 18 του χρόνια, αφού πέρασε στο τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου κι έχει πάρει το πτυχίο του. Η χορευτική αυτή διαδρομή ξεκίνησε με τον κλασικό και τον σύγχρονο χορό και στη συνέχεια προστέθηκε και το λάτιν και οι ευρωπαϊκοί χοροί, η salsa, η bachata, το reggaeton και η kizomba. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού από Έλληνες και ξένους προπονητές, χορογράφους, όπως από την ομάδα του Alvin Alley, τον Goran Knezevic, Elena Gozun και πολλούς άλλους. Στο λάτιν, πήρε το πτυχίο IDTA- International Dance Teachers Association( level associate) το 2017 με Άριστα (πάνω από 90%). Από τότε παρακολουθεί σεμινάρια μπαλέτου, σύγχρονου χορού και λάτιν και συμμετέχει σε αγώνες ανά την Ελλάδα με πολλές επιτυχίες. (Χρυσά μετάλλια στο Tdf, στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ελλάδος, Athens Dance Festival, Larisa Dance Open, Salonica Open, Veria Dance Contest), και σε φεστιβάλ χορού διεθνούς εμβέλειας. Έχει δεκαετή διδακτική εμπειρία.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας