Τοπικά

Δήλωση Λάζαρου Τσαβδαρίδη για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

 Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Λάζαρου Τσαβδαρίδη πήραμε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:
“Καταθέτοντας στεφάνι, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, στην Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους του Κεμάλ.
Νιώθω όπως όλοι οι Έλληνες μέσα στην ψυχή μου βαθιά ριζωμένη την ευθύνη και το καθήκον να μην αφήσω να παραδοθεί στη λήθη του χρόνου ο αφανισμός του Μικρασιατικού Ελληνισμού.
Θεωρώ χρέος μου να μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη της τωρινής αλλά και των επόμενων γενεών η ανείπωτη αυτή τραγωδία του Έθνους μας και να μεταδοθεί στα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης απαιτώντας την ιστορική δικαίωση που της αξίζει.
Γιατί όσο ζει η μνήμη μέσα μας, όσο η Ιστορία κυλάει στις φλέβες μας, δεν θα υπάρχουν ποτέ χαμένες πατρίδες. Θα βρίσκονται πάντα ζωντανές και φιλόξενες στις καρδιές μας.
Η Ελλάδα μας σήμερα, ισχυρότερη από ποτέ άλλοτε πολιτικά, δραστήρια όσο ποτέ άλλοτε διπλωματικά και πανέτοιμη όσο ποτέ άλλοτε στρατιωτικά ορθώνει το ανάστημά της απέναντι στον εξ ανατολών γείτονα, που μάταια προσπαθεί να προσβάλλει βάναυσα την Αλήθεια, να αλλοιώσει χυδαία την Ιστορία και να πουλήσει ψευτοτσαμπουκάδες μήπως και έτσι νιώσει ότι ψηλώνει λίγο μπροστά σε έναν υπερήφανο, εργατικό και προοδευτικό Ελληνικό λαό.”

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας