Συν & Πλην Σχόλια

Οι Βρετανοί και η λατρεία τους στη βασιλεία!

Αυτό που συμβαίνει με τον βρετανικό λαό είναι πραγματικά άξιο μελέτης! Και αναφερόμαστε στη λατρεία που δείχνει με παθολογικό τρόπο στη βασιλική οικογένεια.

Βέβαια, και σε άλλα κράτη εξακολουθεί να υπάρχει βασιλεία, κανένα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί  ως προς την αφοσίωση στον θεσμό με την Αγγλία!

Η Ελισάβετ, η μακροβιότερη βασίλισσα όλων των εποχών είναι νεκρή εδώ και μερικές μέρες κι όμως ο θάνατός της και η ενθρόνιση του Καρόλου απασχολούν τον λαό ως ειδήσεις με αμείωτο ενδιαφέρον. Κι όταν λέμε λαό δεν αναφερόμαστε στο σύνολο, αλλά σ’ ένα πολύ μεγάλο μέρος, που πάντα ήταν προσκολλημένο με θρησκευτική ευλάβεια στον Θρόνο.

Μπορεί ο Κοινοβουλευτισμός να γεννήθηκε στην Αγγλία, η Βιομηχανική Επανάσταση να ξεκίνησε από κει, ο λαός στο μεγαλύτερο μέρος του να αντιμετωπίζει χίλια προβλήματα, με κορυφαίο αυτό της ενέργειας, που έγινε για όλη την Ευρώπη εφιάλτης, αλλά η βασιλεία είναι  στο DNA  των Άγγλων. Πάει και τελείωσε!

Βλέποντας κανείς τη μεγαλοπρέπεια, το αυστηρό τελετουργικό και στην περιφοράς της νεκρής, αλλά και στην ενθρόνιση του Καρόλου, νομίζει πως βρίσκεται σε μια άλλη εποχή κι όχι στον 21ο αιώνα. Πώς συμβαίνει αυτό; Ανεξήγητο!…

far

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας