Βέροια Πολιτισμός Ρεπορτάζ Τοπικά

Βέροια: Αυλαία απόψε για την Εύηχη Πόλη

Με τρεις μουσικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκε απόψε η Εύηχη Πόλη 2022. Η πρώτη συναυλία με παιδιά του Δημοτικού Ωδείου, η δεύτερη από το μουσικό σύνολο ARTGUITARISTAS και η τρίτη ήταν συναυλία της πολύ γνωστής στο τηλεοπτικό κοινό, Μαρίζας Ρίζου.

Η πρώτη εκδήλωση προγραμματίστηκε για τις 7 το απόγευμα, στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων, και ήταν παιδιά του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας που αποτέλεσαν ένα νεοσύστατο Ορχηστρικό σύνολο.

Στόχος του συνόλου η η γνωριμία και επαφή των μαθητών με έργα κλασικής ορχηστρικής παιδείας, μέσα από τα οποία ενισχύεται σε προσωπικό, καθώς και ομαδικό επίπεδο, η εκτελεστική ικανότητα τους.

Στο ρεπερτόριο των παιδιών και έργα γνωστά και μελωδικά, που πάντα προκαλούν το ενδιαφέρον των ίδιων αλλά  και του κοινού, όπως των Βιβάλντι και Μέντελσον.

Συμμετείχαν οι μαθητές:

Βιολιά: Ιωακειμίδου Κλεόνη, Φώτη Σταματίνα, Ιωακειμίδου Αντωνία, Τασιόπουλος Γιάννης, Φαρμάκη Βικτωρία, Συροπούλου Σοφία, Ανανιάδης Χάρης Τσέλα: Χιονίδου Κασσιανή, Μανιώτη Κωνσταντίνα, Θεοδωρίδου Μαριλένα Φλάουτα: Σιδηρόπουλος Αποστόλης , Μαζίνη Μαριρένα Κλαρινέτα: Τσικερδάνου Αγγελική, Πατρίκα Ελισάβετ Τρομπέτες: Γιαννουλάκης Γιώργος, Ιωσιφίδης Αργύρης
Διδασκαλία, διεύθυνση ορχήστρας : Μοχάμετ Νάντια

με σολίστ τους:

Μέλλιο Ορέστη (κλασική κιθάρα)
Σαρκατζή Χρήστο (κλασική κιθάρα)

____________________________________________

Μια ώρα αργότερα, στις 8 το απόγευμα, στον ίδιο χώρο, η ορχήστρα των ARTGUITARISTAS,  που δημιούργησε πριν από μερικά χρόνια ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, Πέτρος Ρίστας, έδειξε πως εξελίσσεται ακόμη περισσότερο, αφού οι κιθάρες της ορχήστρας μπολιάστηκαν και με άλλα όργανα, δημιουργώντας ένα πληρέστερο  ηχητικό αποτέλεσμα.

Η ορχήστρα, που έχει πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα με επιτυχία, απόψε έπαιξε μπροστά σε πολύ κόσμο αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις καταχειροκροτούμενη.

Οι επιλογές του ρεπερτορίου ιδιαίτερα ελκυστικές, με καλύτερη στιγμή το “Γιουκάλι”, που ερμηνεύτηκε έξοχα από την Κική Καλαϊτζίδου.

Ακούστηκαν τα κομμάτια:

Έπαιξαν οι:

 

————–

Στην Πλατεία Ωρολογίου δόθηκε η τελευταία συναυλία της Εύηχης Πόλης με καλεσμένη την Μαρίζα Ρίζου, γνωστή σε πολύ κόσμο από την συμμετοχή της στην εκπομπή X- Factor,  στην κριτική επιτροπή της οποίας συμμετέχει επιλέγοντας καλές φωνές.

Η δύναμη της τηλεόρασης είναι αναμφισβήτητη, καθώς έχει τη δυνατότητα να ανεβάζει  με μεγάλη ευκολία και συνεχώς καινούρια είδωλα. Έτσι η Μαρίζα Ρίζου ήρθε στη Βέροια ως τραγουδίστρια αλλά και ως τηλεοπτική περσόνα.

Με τον δικό της τρόπο να τραγουδά και με το δικό της χιούμορ, που φαίνεται πως βρίσκει ανταπόκριση σε μεγάλο μέρος του τηλεοπτικού κοινού, η Ρίζου  έκλεισε τη αυλαία της Εύηχης Πόλης.

Μαζί της: Άγγελος Αϊβάζης – κιθάρες/τζουράς/φωνή
Παναγιώτης Κωστόπουλος -Τύμπανα
Γιώργος Μουχτάρης – κοντραμπάσο / Synth Bass / Μελόντικα / Ρεκ,
Σπύρος Νίκας – σαξόφωνο / κλαρίνο,
Μάρκος Χαϊδεμένος – πιάνο/ Hammond / Rhoads /επιμέλεια ενορχηστρώσεων

Αγαπητός Καταξάκης & Ηλίας Καρούμπαλης: επιμέλεια ήχου
Φίλιππος Τρέπας: φωτισμοί

far

Φωτογραφίες: faretra.info


banner-article

Ροη ειδήσεων