Βιβλίο Κόσμος Πολιτισμός

Ινδία: Βραβεία σε 30 λογοτέχνες του κόσμου / Ανάμεσά τους η Ναουσαία ποιήτρια Ξανθή Χονδρού-Χιλλ

Η Prachi Gupta, συγγραφέας με επτά μπεστ σέλερ μυθιστορημάτα από την Ινδία και παρουσιάστρια της Global TV, καθιέρωσε ένα από τα μεγαλύτερα λογοτεχνικά βραβεία και ταυτόχρονα παρουσιάζει  30 λογοτέχνες του κόσμου, μεταξύ αυτών και η συνεργάτιδά μας Ξανθή Χονδρού-Χιλλ.

Ξανθή Χονδρού-Χιλλ

Οι 30 νικητές προέρχονται από 7 ηπείρους και 20 χώρες, και πρόκειται για την πρώτη δημοσίευση στο είδος της. Το βιβλίο με τις ιστορίες των βραβευμένων ποιητών θα κυκλοφορήσει στις 18 Σεπτεμβρίου 2022, στο οποίο μεταφέρουν οι ανθρωπιστές καλλιτέχνες, όχι μόνο τη λάμψη τους στους αντίστοιχους τομείς της τέχνης τους, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προσφέρουν ταυτόχρονα στην κοινωνία.

Η  συγγραφέας δείχνει μ’ αυτόν τον τρόπο την ευαισθησία της για τους καλλιτέχνες όλου του κόσμου, αφενός τιμώντας τους λογοτέχνες με αυτόν τον τρόπο και αφετέρου χρησιμοποιώντας τις ιστορίες, που έχει να διηγηθεί ο καθένας για τη ζωή του. Έτσι διεισδύει  στον τομέα των βιβλίων της μη-μυθοπλασίας, που, όμως, μπορούν να εμπνεύσουν τους νέους  να διαβάσουν και να αγαπήσουν τις τέχνες.

Κάθε καλλιτέχνης που συμμετέχει, εκπροσωπώντας και τη χώρα του, είναι καλλιτέχνης  που επηρέασε με τη γραφή του και άλλα μέρη του κόσμου.

Η επιλογή των συμμετεχόντων ξεκίνησε πέρυσι και κάθε ιστορία μεταφέρει ένα πολύ βαθύ μήνυμα. Οι ιστορίες μιλούν για την επιτυχία, την αποτυχία, τη συνεχόμενη προσδοκία και τις δεύτερες ευκαιρίες.

Παρακινεί τη νεολαία να μην αποθαρρύνεται ποτέ από τα εμπόδια που βάζει η ζωή.  Άλλωστε, κάθε άνθρωπος περνάει δυσκολίες στη ζωή και οι 30 καλλιτέχνες, που είναι τώρα οι πρωτοπόροι στον δικό τους τομέα και λάμπουν στη χώρα τους, είχαν κάποτε κι αυτοί μια ιστορία για την οποία αγωνίστηκαν.

Δεν είναι  ένα συνηθισμένο βιβλίο, όπως αντιλαμβανόμαστε. Είναι μια έμπνευση για όλους. Αποδεικνύει με σεμνότητα πως, παρά την επιτυχία της, η νεαρή συγγραφέας βλέπει και σέβεται τις επιτυχίες των άλλων, μαθαίνει μέσα απ’ αυτές,  δηλώνοντας το αναμφισβήτητο ήθος της, όταν σκύβει πάνω από τις ιστορίες  της ζωής τους.

Το βιβλίο έχει ήδη αποσπάσει τρία διεθνή βραβεία στη λογοτεχνία, κερδίζοντας με τον τρόπο γραφής τις καρδιές των ανθρώπων, γιατί μιλάει για πραγματικές ιστορίες.

Η Prachi  Gupta προσπάθησε να δημιουργήσει ένα κίνητρο, για να επηρεάσει τη νεολαία σε όλον κόσμο. Η ίδια λέει ότι οι ευκαιρίες είναι απεριόριστες, απλά πρέπει να είμαστε δραστήριοι και να ανοίγουμε τα μάτια και τα χέρια μας σ’ αυτές. Διαφορετικά έθνη, διαφορετικές ιδέες και διαφορετικά όνειρα υφαίνονται μαζί σε ένα μοναδικό βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Οι προπαραγγελίες στο Amazon ξεκίνησαν από τις 18 Αυγούστου 2022.

far

banner-article

Ροη ειδήσεων