Εργασιακά Πολιτική

Το ΚΚΕ για τις συλλήψεις συνδικαλιστών στη “Μαλαματίνα”: “Κράτος και δικαιοσύνη για ακόμη μια φορά στην υπηρεσία της εργοδοσίας”

Με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και συλλήψεις συνδικαλιστών  συμπληρώνεται σήμερα το παζλ στην προσπάθεια τρομοκράτησης των απεργών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ.

Μέχρι και τον άθλιο νόμο 330/1976 επιστράτευσε η εισαγγελέας για να υπερασπίσει το κατοχυρωμένο από το αστικό δίκαιο “δικαίωμα” της εργοδοσίας  στην απεργοσπασία.

Η κυβέρνηση έχει στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη για το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να επιβάλουν στους απεργούς.

Είναι άκρως υποκριτικό το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία αφού όσο ήταν κυβέρνηση όχι μόνο δεν κατήργησε τις άθλιες διατάξεις του εν λόγω νόμου αλλά τον απογείωσε με το τερατούργημα Αχτσιόγλου που έθεσε ακόμα πιο αυστηρά πλαίσια στην κήρυξη απεργίας και παράλληλα έβαλε ταφόπλακα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ένα νόμο που κορυφαία στελέχη και σημερινοί υπουργοί της ΝΔ έτρεχαν να τον ψηφίσουν με δύο χέρια!

            Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι άμεσα οι συλληφθέντες συνδικαλιστές και να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις έξω από το εργοστάσιο.

            Να παρθούν πίσω τώρα οι απολύσεις και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση όπως διεκδικούν οι εργαζόμενοι.

ΥΓ.  Είναι σαφές ότι η λεγόμενη “πρόοδος” για την οποία κοκορομαχούν τα αστικά κόμματα γυρίζει τους εργαζόμενους δεκαετίες πίσω. Αφού δεν κατάφερε κανένας τους να ξεμπερδέψει με τους εργατικούς αγώνες, τώρα ψάχνουν σανίδα σωτηρίας σε νόμους τύπου Λάσκαρη που επιδίωκαν να καταργήσουν την ταξική πάλη. Λογαριάζουν για ακόμη μια φορά χωρίς τους εργάτες και την αλληλεγγύη τους.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας