Περιβάλλον

Λιτόχωρο: Έκθεση φωτογραφίας “Ταξίδι στον Όλυμπο με εικόνες και τίτλους” / του Γιώργου Μηνούδη ορειβάτη – διασώστη

Μια σημαντική έκθεση για τον Όλυμπο πραγματοποιήθηκε στο Λιτόχωρο, στη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου  Ολύμπου, που δυστυχώς μόλις την προλάβαμε. Θεωρήσαμε όμως ότι καλό είναι να την παρουσιάσουμε, αφενός για να πάρει κάποια στοιχεία ο αναγνώστης για τον Όλυμπο, τις ομορφιές του, τη χλωρίδα και την πανίδα  αυτού του βουνού που είναι γνωστό στα πέρατα του κόσμου, και αφετέρου εάν παρουσιαστεί σε κάποιο άλλο χώρο, όσοι έχουν τη δυνατότητα να την επισκεφθούν.

Η αξία της έκθεσης δεν οφείλεται μόνο στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τις διάφορες αφίσες που παρουσιάζει από παλιότερες εκδηλώσεις για τον Όλυμπο, αλλά και  στα κείμενα που συνοδεύουν αυτό το υλικό.

Ο Γιώργος Μηνούδης την αφιέρωσε στον Κώστα Ζολώτα και τον Θόδωρο Καρυοφύλλη ορειβάτες, διασώστες, διαχειριστές καταφυγίων Ολύμπου, που έφυγαν από τη ζωή την περασμένη χρονιά.

Παραθέτουμε τα σύντομα βιογραφικά στοιχεία των δυο αυτών ορειβατών όπως ακριβώς δίνονται στην έκθεση καθώς και φωτογραφικό υλικό απ’ αυτήν.

Θα ήταν παράλειψή μας αν δεν ευχαριστούσαμε τον Πρόεδρο της Δημοτικής Χορωδίας, Παναγιώτη Χρυσικό, που είχε την ευγενή καλοσύνη να μας ξεναγήσει.

Η έκθεση ήταν υπό την Αιγίδα της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης” και της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων