Πολιτική

Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Γρηγόρης Δημητριάδης από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, η οποία έγινε αποδεκτή.

«Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό», αναφέρει στη λιτή ανακοίνωσή του το Γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού του Γρηγόρη Δημητριάδη, αφορούσε χειρισμούς της ΕΥΠ, μετά τις καταγγελίες για παρακολούθηση του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κ. Νίκου Ανδρουλάκη, όταν ήταν ακόμη ευρωβουλευτής.

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η παραίτηση του κ. Δημητριάδη ουδεμία σχέση έχει με το Predator.

Oπως αναφέρουν «μέσα σε ένα κλίμα τοξικότητας, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δυσλειτουργικά και για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον κ. Δημητριάδη. Σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο κ. Δημητριάδης, όπως πληροφορούν αρμόδιες πηγές από την κυβέρνηση, «παραιτήθηκε επειδή επί έξι χρόνια δίπλα στον πρωθυπουργό, δέχθηκε πολλές επιθέσεις, που στόχο είχαν τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με την κίνησή του επιλέγει να προστατεύσει τον Πρωθυπουργό, δεν θέλει να δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Μάλιστα σημειώνουν πως «είναι γνωστό ότι αυτές είναι θέσεις είναι ηλεκτρικές καρέκλες. Δεν είναι τυχαίο ότι στις ΗΠΑ ο χρόνος παραμονής είναι 1-1,5 χρόνο»

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι η παραίτηση «σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί».

Ποιος είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι δικηγόρος με σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία και ανιψιός του πρωθυπουργού, αφού είναι γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη και του δικηγόρου Σπύρου Δημητριάδη.

Ηταν το αγαπημένο εγγόνι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και ήταν εδώ και χρόνια ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διατηρεί δικηγορική εταιρεία στο Κολωνάκι με ειδίκευση στο εταιρικό και εμπορικό δίκαιο.

Βρισκόταν στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη από το 2004, καθώς ήταν ένας από τους πρώτους του συνεργάτες όταν κατέβηκε για πρώτη φορά βουλευτής μαζί με τους Θανάση Νέζη και Ελπιδοφόρο Παπανικολόπουλο, και έμεινε κοντά του και στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως ειδικός σύμβουλος.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης βρισκόταν δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στην καμπάνια διεκδίκησης της ηγεσίας της ΝΔ και έτρεχε ουσιαστικά το γραφείο του κ. Μητσοτάκη

banner-article

Ροη ειδήσεων