ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: Κινητό Μουσικό Περίπτερο 2022 / Το ανανεωμένο πρόγραμμα
KEΠA / Μουσική
- Κινητό Μουσικό Περίπτερο 2022
Χώρος: Εμπορικός πεζόδρομος, Αγορά της Βέροιας
Η μουσική παίρνει τους δρόμους!
Το κινητό μουσικό περίπτερο είναι μια κινητή σκηνή ευέλικτη, που φιλοξενεί μουσικά ντουέτα ή τρίο. Αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας που σκοπό έχει να προβάλλει νέα μουσικά ταλέντα .
Καλοκαίρι 2022 / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ
Αύγουστος – Σεπτέμβριος
Ώρα έναρξης : 09.00 μ.μ.
- 04/8 Poet’s Laurel
Pop μουσική με jazz latin αποχρώσεις.
“Ένα μουσικό ταξίδι οφείλει να σε μεταμορφώνει στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Στο τελευταίο τραγούδι αυτής της διαδρομής, η ψυχή πρέπει να μπορεί να πετάξει ελεύθερη σαν “πεταλούδα”.
Οι Poet’s Laurel δημιουργούν τις ιδανικές μουσικές συνθήκες, με μουσικές επιλογές που θα αγγίξουν την ψυχή σας και θα σας πλημμυρίσουν χρώματα, μελωδίες και λουλούδια.”
Μέλη Σχήματος
Αστέρης Τσαλίκης: Πιάνο
Δανάη Παπαδημητρίου: Φωνή
Τόπος συναυλίας: πεζόδρομος Ιπποκράτους
- 16/8 Τσιρώνηδες
Η κομπανία του Γιώργου Τσιρώνη – Λαϊκές παραδοσιακές μουσικές από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Μικρά Ασία.
Μέλη Σχήματος
Κλαρίνο: Γιώργος Τσιρώνης
τρομπέτα: Κώστας Μπατσίλας
πλήκτρα: Γιάννης Γκαντίδης,
κρουστά: Αποστόλης Τσιρώνης.
Τόπος συναυλίας: Μακροχώρι
Τόπος συναυλίας: Mακροχώρι – Δημαρχείο
- 18/8 Σερσέ Λα Φαμ
Γυναικείο ρεμπέτικο μουσικό σχήμα
Οι “Σερσέ λα φαμ” είναι ένα γυναικείο μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2018 στη Θεσσαλονίκη. Το ρεπερτόριό τους εστιάζεται στο ρεμπέτικο και σμυρνέικο τραγούδι. Με οδηγό τις πρώτες εκτελέσεις των τραγουδιών, το νοσταλγικό χρώμα, τον ατόφιο και φυσικό ήχο των οργάνων και την αγάπη τους στο απλό και καθαρό ύφος του ρεμπέτικου, εμφανίζονται σε μουσικά στέκια εντός και εκτός της πόλης, καταφέρνοντας να δημιουργούν μια ζεστή και παρεΐστικη ατμόσφαιρα…
Μέλη Σχήματος
Όλγα Παπαδοπούλου: Μπουζούκι
Νάντια Παυλίδου: Κιθάρα – φωνή
Αντελίνα Παπαδοπούλου: Κρουστά – φωνή
Σύντομο Βιογραφικό *
Η Όλγα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα μουσικής, διαβαίνοντας μια διαδρομή μέσα από πιάνο, κλασικό βιολί, και ανώτερα θεωρητικά. Συμμετείχε ως βιολονίστρια και μαντολινίστρια στη συμφωνική ορχήστρα “Con fuoco” του δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες εντός και εκτός της πόλης. Παρ’ όλα τα ακούσματα των κλασικών σπουδών, από παιδί βιώνει τους ήχους του ρεμπέτικου, αρχικά με τα 45αρια και το ραδιόφωνο του σπιτιού και έπειτα, σε νεανική ηλικία, στα μουσικά στέκια της πόλης. Στα 25 της ξεκινά την ενασχόλησή της με το μπουζούκι. Το 2018 συμμετέχει στην ίδρυση του γυναικείου ρεμπέτικου σχήματος «Σερσέ λα φαμ», όπου παίζει τρίχορδο μπουζούκι μέχρι σήμερα. Το ρεμπέτικο, είναι γι’ αυτήν, οι ρίζες, το σπίτι, ο τόπος όπου πάντα θα πιάνει λιμάνι. Είναι η συνθήκη, όπου η ευθύτητα και η αυθεντικότητα, καταφέρνει να εκφραστεί με ήχους απλούς και στακάτους, με λόγια αληθινά και σταράτα…
Η Νάντια Παυλίδου γεννήθηκε το 1999. Έχοντας και τους δύο γονείς της επαγγελματίες μουσικούς – πατέρα ακορντεονίστα και μητέρα πιανίστρια – από πολύ μικρή ζει παρέα με τη μουσική. Ξεκίνησε τις σπουδές της σε ωδείο από την ηλικία των 7 ετών και παρακολούθησε μαθήματα ακορντεόν, ακουστικής/ηλεκτρικής κιθάρας. Είναι κάτοχος πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης και Φυγής και διπλώματος Μονωδίας. Παράλληλα με τις σπουδές της στο ωδείο, φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας και συμμετείχε σε πληθώρα μουσικών εκδηλώσεων ενώ έχει συνεργαστεί και με καλλιτέχνες όπως ο Νότης Μαυρουδής και ο Κώστας Θωμαΐδης. Στην ηλικία των 17 άρχισε να ασχολείται με το ρεμπέτικο και ξεκίνησε να παίζει ζωντανά με τον πατέρα της σε μουσικές σκηνές στην περιοχή της Κοζάνης. Παρά τις κλασικές της σπουδές, γοητεύτηκε από την απλότητα και τη γνησιότητα του ρεμπέτικου, το οποίο έγινε η μεγάλη της αγάπη. Συμμετέχει ως λαϊκή κιθάρα και φωνή στο ρεμπέτικο-λαϊκό σχήμα «Trio Avertus», με βάση την Κοζάνη, και στο γυναικείο ρεμπέτικο σχήμα «Σερσέ λα φαμ», με βάση τη Θεσσαλονίκη.
H Αντελίνα Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Σέβερσκαϊα της Ρωσίας. Σε ηλικία 7 ετών ήρθε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Από πολύ μικρή ηλικία τραγουδούσε ως σολίστ σε παιδικές χορωδίες του σχολείου. Έπειτα έφυγε για σπουδές στην Καστοριά όπου ξεκίνησε να τραγουδάει σε μουσικές σκηνές, ταβέρνες και ξενοδοχεία. Όταν επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε να συνεργάζεται με καλλιτέχνες και συγκροτήματα, σε μουσικά στέκια, συναυλίες και παραστάσεις εντός και εκτός της πόλης.
Το 2013 συμμετείχε ως σολίστ στο μιούζικαλ “Παραμύθι χωρίς όνομα”, στο θέατρο Αυλαία της ΧΑΝΘ.
Από το 2018-2020 συμμετείχε στις χορωδίες του Συλλόγου Κοραή, ο οποίος είναι διοργανωτής του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Μιούζικαλ, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη. Έχει συνεργαστεί με την ορχήστρα “Μουσικοί Χωρίς Σύνορα” που πραγματοποιούσε συναυλίες για κοινωνικούς σκοπούς.
Το 2018 η αγάπη για το Ρεμπέτικο και ειδικότερα το προπολεμικό, εκπληρώθηκε με τη συμμετοχή της στην ίδρυση του γυναικείου σχήματος “Σερσέ λα φαμ”, όπου τραγουδάει και παίζει κρουστά. Από το 2019 είναι σολίστ στη χορωδία του μουσικοχορευτικού συλλόγου “Θερμαϊκός” καθώς και σπουδάστρια βυζαντινής μουσικής και ψάλτρια στο ναό Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης.
Τόπος συναυλίας : Δημοτική Αγορά Βέροιας
- 22/8 ΜΕΤatropia ensemble
Μουσικές από τη Δύση ως την Ανατολή και συνθέσεις των Αντώνη Απέργη, Haig Yazdjian, Γιώργου Καζαντζή, Ara Dinkjian, Χρήστου Τσιαμούλη, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Ορφέα Περίδη κ.ά σπουδαίων καλλιτεχνών μέσα από τη δική μας ξεχωριστή προσέγγιση.
Μέλη Σχήματος
Χατζηβασιλείου Αγγελική: τραγούδι – κιθάρα
Σάκκουλας Παναγιώτης: λαούτο
Σύντομο Βιογραφικό *
Η “ΜΕΤατροπία” είναι ένα μουσικό σχήμα που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και τα ιδρυτικά του μέλη είναι η Αγγελική Χατζηβασιλείου και ο Παναγιώτης Σάκκουλας. Η γνωριμία των δύο μουσικών συνέβη κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Αφορμή για τη δημιουργία του συγκροτήματος ήταν η κοινή αισθητική, τα ακούσματα, η έκφραση και η ανάγκη για τη συγκρότηση ενός σχήματος με μουσικές από τη Δύση ως την Ανατολή και συνθέσεις αγαπημένων τους καλλιτεχνών.
Τόπος συναυλίας : Πλατεία Πλατάνων
- 27/8 Λαϊκή τετράς
Μια βραδιά με έντεχνο – λαικό τραγούδι με μουσικούς από την πόλη της Βέροιας. Με τραγούδια που έχουν αγαπηθεί και στοχεύουν σε μια βραδιά διασκέδασης, που όλοι οι παρευρισκόμενοι θα γίνουμε παρέα.
Μέλη Σχήματος
Γιάννης Κασσερόπουλος: κιθάρα, τραγούδι
Κώστας Θεοδωρίδης: μπουζούκι, τραγούδι
Μαρία Θεοχαροπούλου: τραγούδι
Μάκης Πατόπουλος: ηλ. πιάνο
Τόπος συναυλίας : Τριπόταμος , πλατεία
- 29/8 Χίλιες Φωνές
Μουσικές εγχώριες και του κόσμου, από το χθες στο σήμερα και το αντίθετο, πάντα με στόχο αυτήν την ιδιαίτερη αγάπη για τη μουσική και την αλήθεια που αυτή επιβάλλεται να αναδεικνύει .
Χίλιες Φωνές
“Όταν ο Γιάννης συνάντησε τη Νατάσα δημιουργήθηκαν οι “Χίλιες φωνές”. Και πώς γίνεται δύο να είναι ισάξιοι χιλίων; Αυτό λέγεται μαγεία της μουσικής… Είναι αυτή που κυκλοφορεί γρήγορα στο αίμα και πάει κατευθείαν στην καρδιά, είναι αυτή που δίνει στις αναμνήσεις σάρκα και οστά…” ΧΙΛΙΕΣ ΦΩΝΕΣ Νατάσα Καραγιάννη, Γιάννης Παπαευαγγέλου “Δύο άνθρωποι… Δύο ξεχωριστά ταλέντα… Ένας κοινός γνώμονας… Η αγάπη για τη μουσική!”
Μέλη Σχήματος
Παπαευαγγέλου Ιωάννης: πιάνο
Καραγιάννη Αναστασία: μελόντικα, τραγούδι (Χίλιες Φωνές)
Κωνσταντίνος Ζουζός: σαξόφωνο, κλαρινέτο
Σύντομο Βιογραφικό *
Οι ΧΙΛΙΕΣ ΦΩΝΕΣ είναι ένα δίδυμο που βασίζεται στο πιάνο και στη φωνή. Δημιουργήθηκε το 2015 από τον Γιάννη Παπαευαγγέλου και τη Νατάσα Καραγιάννη όταν οι δυο τους αποφάσισαν να έχουν στόχο να τραγουδούν για να συνυπάρχουν με τις φωνές του κοινού τους και να τις πολλαπλασιάζουν, πάντα με γνώμονα την αγάπη για τη μουσική! Τραγούδια που έχουν στόχο τη διασκέδαση και τα έντονα συναισθήματα που μόνο η αληθινή μουσική μπορεί να δημιουργήσει! Μουσικές εγχώριες και του κόσμου, από το χθες στο σήμερα και το αντίθετο, πάντα με στόχο αυτή την ιδιαίτερη αγάπη για τη μουσική και την αλήθεια που αυτή επιβάλλεται να αναδεικνύει! Η πενταετής πορεία των “Χιλίων Φωνών” τούς έφερε σε σύμπραξη με σημαντικούς μουσικούς της πόλης και όχι μόνο με στόχο δεκάδες εμφανίσεις σε μουσικούς χώρους και χώρους πολιτισμού, αλλά και συναυλίες του δήμου Θεσσαλονίκης με κοινωνικό χαρακτήρα. Επίσης συμμετείχαν σε διάφορα μουσικά φεστιβάλ της χώρας όπως το River Party 2019,το Φεστιβάλ Δελφών 2020 και το διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας 2018,2019 και 2020. Οι “Χίλιες Φωνές”, σε δική τους μουσική και στίχους, έχουν στα χέρια τους την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “ΧΗΜΕΙΑ”, η οποία κυκλοφορεί πανελλαδικά από την MLK records.
Τόπος συναυλίας : πεζόδρομος Τσούπελη
- 05/9 Τrumpiano Duo πιάνου – τρομπέτας
Trumpiano ¨βραδιά λάτιν και salsa¨
Μια βραδιά σε ζωηρούς λάτιν ρυθμούς με το duo τρομπέτας πιάνου Trumpiano, ένα νεοσύστατο μουσικό δίδυμο που αποτελείται από δύο εγχώριους μουσικούς, που μας υπόσχονται ένα μοναδικό πρόγραμμα σε ρυθμούς salsa, bachata, chacha, bolero ενώ από τη βραδιά δεν θα λείψουν οι εκπλήξεις .
Μέλη Σχήματος
Κώστας Μπατσίλας: τρομπέτα
Βασίλης Αγγελινός: πιάνο
Τόπος συναυλίας: Εληάς
- 13/9 «Όταν οι κλασικοί συνάντησαν τον Κινηματογράφο»
Από το μπαρόκ στο σήμερα…ζεστή συναυλία μουσικής δωματίου
Περιγραφή Project *
- Τι κάνει ένα φλάουτο όταν συναντήσει ένα βιολί;
Μουσική…………
- Αυτό κάπου το ξέρω..
- Τι μου θυμίζει αυτό το κομμάτι??
- Κλασικό είναι αποκλείεται..
- Α ναι, στη διαφήμιση ήταν!!!
Και ο ΗΧΟΣ συνάντησε την ΕΙΚΟΝΑ… Και η ΕΙΚΟΝΑ του έδωσε λίγο από την λάμψη της …Μα ο ΗΧΟΣ λίγο από τη φωνή του..
Από το Μπαρόκ στο σήμερα, από τον βουβό κινηματογράφο στον έγχρωμο και τη σύγχρονη διαφήμιση, ΗΧΟΣ και ΕΙΚΟΝΑ έχουν συνυπάρξει κι έχουν μαγέψει. Σίγουρα το ξέρεις, σίγουρα το έχεις ακούσει, αλλά και το έχεις δει…
Σαν απαύγασμα της σύγχρονης εποχής, η μουσική παίζει σημαντικό πια ρόλο στον κινηματογράφο και η σύνδεση των τεχνών αποτυπώνεται σαν αποκύημα της φαντασίας και ονειρική συνύπαρξη.
Μέσα από τον ιδιαίτερο ηχοχρωματικό συνδυασμό φλάουτου-βιολιού παρουσιάζεται ένα ποτ-πουρί σε μια ζεστή συναυλία μουσικής δωματίου που μάλλον «κάπου» το ξέρουμε!
Μέλη Σχήματος
Βιολί: Νάντια Μοχάμετ
Φλάουτο: Σίσσυ Γεωργοπούλου
Τόπος συναυλίας: Πεζόδρομος Κάππου
- 15/9 ΦΛΕΡΤ
«8η Λεωφόρος», ρετρό δεκαετιών ‘30, ‘40 και ’50.
Μελίνα Μαβίδου / 8η λεωφόρος
Περιγραφή Project *
Ένας δρόμος της Νέας Υόρκης όπου το ούτι έσμιγε με το σαξόφωνο, με το μπουζούκι, το κλαρίνο, την ηλεκτρική κιθάρα, το βιολί, το κανονάκι, τα κρουστά της Δύσης και της Ανατολής, δημιουργώντας μια μουσική , χωρίς σύνορα, που δανείζονταν στοιχεία από άλλες παραδόσεις. Παλιά και σύγχρονα κομμάτια με κοινό άξονά τους την ευαισθησία της εποχής και ένα μέλλον γεμάτο αισιοδοξία, ελπίδα και εξέλιξη. Έτσι κι εμείς αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τον κόσμο τους, όχι μόνο εκείνων της 8ης λεωφόρου, αλλά και όλων αυτών που βλέπουν την ομορφιά του κόσμου που ζούμε μέχρι σήμερα. Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε με πολύ αγάπη το 2018, με μαέστρο τον Αστέρη Τσαλίκη και λόγω της ανάγκης μας να διερευνήσουμε την εποχή εκείνη. Συνεχίσαμε με δικές μας διασκευές σε Latin και Swing ρυθμούς φέρνοντας πιο κοντά στην εποχή τα ακούσματα αυτά. Την εποχή της ποτοαπαγόρευσης όπου οι Έλληνες σέρβιραν στα μαγαζιά της 8ης λεωφόρου αλκοόλ στα φλιτζανάκια του ελληνικού, βρισκόμαστε σχεδόν 100 χρόνια μπροστά, πόσο έχουν αλλάξει οι ανάγκες μας;
Μέλη Σχήματος
Αστέρης Τσαλίκης: Πιάνο
Nίκος Κύρτσος : Κιθάρα
Μελινα Μαβίδου: Φωνή
Σύντομο Βιογραφικό *
Η Μελίνα Μαβίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 25 Αυγούστου του 1997. Είναι φοιτήτρια του τμήματος Θεάτρου, Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2012 ξεκίνησε μαθήματα τραγουδιού, φωνητικής αγωγής, δίπλα στην καθηγήτρια Μέλα Γεροφώτη και συνεχίζει ως σήμερα. Είναι τραγουδίστρια του μουσικού σχήματος 8 η λεωφόρος και έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές της πόλης αλλά και εκτός Θεσσαλονίκης (French Keys Jazz Club, Ταξίδι, Βατρακούκος κ.α). Στις 21 Δεκεμβρίου 2018 συμμετείχε στη συναυλία των The Speakeasies Swing Band στο Principal Club Theatre. Είναι τραγουδίστρια του μουσικοχορευτικού Disco show της Blue Sky Disco Club. Έχει τραγουδήσει σε συναυλία στο οινοποιείο La tour Melas Lodges. Το 2016 συμμετείχε στη μουσικοθεατρική παράσταση, Broadway Nights στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ενώ το 2020 συμμετείχε στο δισκογραφημένο παιδικό παραμύθι το «Βάλς της Μαγίας» της Μαρίας Παπαδάτου σε μουσική του Μιχάλη Γούτη και εκδόσεις Παπαγρηγορείου – Νάκα.
Τόπος συναυλίας : Πεζόδρομος, Π. Τσαλδάρη
- 22/9 Αυθαίρετη
Το πληθωρικό στοιχείο της Παράδοσης συναντά τον λιτό κόσμο της Ampient…
Περιγραφή Project *
Α Υ Θ Α Ι Ρ Ε Σ Η Music Project – Α Υ Θ Α Ι Ρ Ε Σ Η Το Νέο Μουσικό Project του Βασίλη Φλώρου …λίγα λόγια για το έργο… Α Υ Θ Α Ι Ρ Ε Σ Η… το φέρον μέσο, ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην δημιουργική αφετηρία της Αυθαιρεσίας και στην κατάκτηση του δημιουργικού προορισμού της Αφαίρεσης. O τραγουδοποιός Βασίλης Φλώρος φορτώνει την δημιουργική του Αλμαγέστη στους ώμους του χαμάλη της μουσικής Αυθαιρεσίας. Με αφετηρία το ρίγος της ψυχής των φορεμάτων που γεννά τον Λόγο επιλέγει τον δύσκολο δρόμο, μη διστάζοντας να “άρει εαυτόν” στα “ως είθισται”, στοχεύοντας, μέσω της αλληλεπίδρασης με το κοινό, στην κατάκτηση του δημιουργικού προορισμού της Αφαίρεσης. Στην μουσική παραστατική ολοκλήρωση της Α Υ Θ Α Ι Ρ Ε Σ Η Σ όπου το πληθωρικό στοιχείο της Παράδοσης συναντά τον λιτό κόσμο της ambient, καταλυτικό ρόλο συντελούν η ιδιαίτερη αισθητική οπτική του μουσικού Γιώργου Κελεσίδη (κιθάρες, προγραμματισμός, λούπες) και το ξεχωριστό φωνητικό ιδίωμα της Μαρίας Ευλαβή, που συμπράττουν “πειράζοντας” και εξελίσσοντας δημιουργικά το μουσικό σύμπαν του Φλώρου. Συντελεστές. Γιώργος Κελεσίδης κιθάρες, programming, samples, loops Μαρία Ευλαβή τραγούδι, φωνητικά Βασίλης Φλώρος στεριανό λαούτο, ακουστική κιθάρα, αφήγηση, τραγούδι Κείμενα Βασίλης Φλώρος Επιμέλεια Παραγωγής Βασίλης Φλώρος Δημιουργικό – Σχεδιασμός Αφίσας Aganda Design Lab Παραγωγή Αγάντα Μουσικές Παραγωγές – Aganda Music Productions
Μέλη Σχήματος
Γιώργος Κελεσίδης κιθάρες, programming, samples, loops
Μαρία Ευλαβή τραγούδι, φωνητικά
Βασίλης Φλώρος στεριανό λαούτο, ακουστική κιθάρα, κείμενα, τραγούδι
Σύντομο Βιογραφικό *
ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΛΩΡΟΣ τραγουδοποιός Ο Βασίλης Φλώρος γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1982 στον Υμηττό. Σπούδασε Μαθηματικός στο Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ( Ε.Κ.Π.Α. ). Σπούδασε Λαογραφία (Λαογραφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) και ασχολείται ενεργά με το αντικείμενο της Λαογραφικής Μελέτης και Έρευνας. Χαρακτηριστικό είναι η αγάπη του και η αυθεντική του ενασχόληση με λαογραφικό πλούτο, που κρύβει κάθε μέρος. Παράλληλα ακολούθησε σπουδές ακουστικής και κλασικής κιθάρας στο “Ιαμβικό Ωδείο” στον Υμηττό, καθώς επίσης και σπουδές στη μουσική τεχνολογία και τον προγραμματισμό (“Ωδείο Μουσικής Πράξης” στο Κουκάκι). Μαθήτευσε δίπλα στο σπουδαίο δάσκαλο Ανδρέα Τσεκούρα (διδασκαλία και διεύθυνση μουσικών συνόλων στο Ωδείο Αθηνών) και εκτός από κιθάρα, παίζει παραδοσιακά νυκτά όργανα ( στεριανό λαούτο, ούτι, τρίχορδο μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά ). Το Μάιο του 2010 κυκλοφόρησε η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά, με τίτλο “Στις όχθες της αυγής” (Legend & Β’ ψηφιακή έκδοση MLK, 2015), όπου, εκτός από ίδιο, ερμηνεύουν τα τραγούδια του ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Δημήτρης Μυστακίδης και η Ανατολή Μαργιόλα. Για τη δουλειά αυτή συνεργάστηκε με τον σπουδαίο Πηλιορείτη λαογράφο Γιώργο Θωμά, αλλά και με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, για την παραχώρηση των φωτογραφιών του αείμνηστου Πηλιορείτη Φωτογράφου Δημήτρη Λέτσιου, οι οποίες κοσμούν το δίσκο. Τον Δεκέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο “Αλμαγέστη ενός χαμάλη” (MLK), στον οποίο συμμετέχουν οι Δημήτρης Μυστακίδης, Ασπασία Στρατηγού, Μαρίνα Δακανάλη, Κατερίνα Αναγνώστου και ο σπουδαίος καθηγητής Φυσικής και συγγραφέας Γιώργος Γραμματικάκης. To 2017 κυκλοφόρησε σε μορφή digital single το αντιφασιστικό τραγούδι «Έχιδνα γκαστρωμένη». Tον Ιούνιο του 2017 ιδρύει την προσωπική του ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής με τον διακριτικό τίτλο “ΑΓΑΝΤΑ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ – AGANDA MUSIC PRODUCTIONS” με δραστηριότητες που σχετίζονται κάθετα και με όλο το φάσμα υπηρεσιών μουσικής παραγωγής ( Record Label, Event Production Services Agency, Music and Distribution Services Agency και Design Lab ). Το χειμώνα του 2018 εκδίδει το τρίτο προσωπικό του Album με τον ιδιαίτερο τίτλο [ ‘ρῖγος ψυχῆς φορεμάτων ] σε παραγωγή της “ΑΓΑΝΤΑ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ – AGANDA MUSIC PRODUCTIONS”. Σε αυτό το album ο Βασίλης Φλώρος συνεργάζεται για πρώτη φορά με την ερμηνεύτρια Μαρία Ευλαβή, με την οποία συμπράττουν μέχρι και σήμερα σε μουσικά project και ζωντανές εμφανίσεις, αλλά και με τον ξεχωριστό ζωγράφο και εικαστικό Λάκη Μουρατίδη, ο οποίος φιλοτεχνεί και τον πίνακα που κοσμεί το εξώφυλλο του album. Στις αρχές του 2019 γράφει Πρωτότυπη Μουσική για την χοροθεατρική παράσταση [ Εν αρχή ήν ο Λόγος – Χορογραφώντας τον Αγαμέμνονα του Αισχύλου ] σε συνεργασία με τη χοροθεατρική ομάδα Gratia Artis School of Dance Team, τη χορογράφο Αντιγόνη Παπανικολάου και τον σκηνοθέτη Kriz Θεοχαρόπουλο. Το Σεπτέμβρη του 2019 κυκλοφορεί το ορχηστρικό Album “Agamemnon” ( Aganda Music Productions ) με την Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση της παράστασης. Από τον Οκτώβρη του 2019 ο Βασίλης Φλώρος συνεργάζεται με την εταιρεία Musikutveckling.se Group που εδρεύει στο Goteborg της Σουηδίας, ως σύμβουλος παραγωγής. Το μουσικό του έργο συμπεριλαμβάνεται σε σημαντικές μουσικές συλλογές ( “Difono 2011” (Lyra), “Ert Open – To The Victory …” (Ert Open, 2014), “Giorgos Dalaras – Participations” (Minos EMI, 2014) “It’s Something Tracks (MLK, 2016) etc. Από το Φεβρουάριο του 2011 παρουσιάζει τη δουλειά του σε μουσικές σκηνές, χώρους πολιτισμού και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Σταυρός του Νότου, Θέατρο Βράχων Βύρωνα, Musikutveckling Music Fest στη Σουηδία κ.λπ.), όπου συνεργάζεται με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως η Dilek Koc, η Κατερίνα Παπαδοπούλου, ο Κυριάκος Γκουβέντας, ο Χάρης Λαμπράκης, ο Δημήτρης Τσεκούρας, ο Βαγγέλης Βοττέας, ο Φώτης Σιώτας, ο Θανάσης Σοφράς, ο Πάνος Δημητρακόπουλος και πολλοί άλλοι. Δίνοντας έμφαση στην πλοκή και τη δύναμη του στίχου, θαυμαστής και μάστορας της ελληνικής γλώσσας, ο Βασίλης Φλώρος εμπνέεται συνεχώς και εργάζεται πάνω στο Λόγο, ο οποίος, όπως ο ίδιος ο τραγουδοποιός χαρακτηριστικά αναφέρει: “ο Λόγος είναι αιτία της δημιουργίας, πηγή της γραπτής και της προφορικής λαϊκής παράδοσης , αλλά και μαθηματική αναλογία, η μήτρα του ρυθμού και της αρμονίας. Σε τακτά χρονικά διαστήματα γράφει για τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα (εφημερίδες, περιοδικά, ηλεκτρονικές πολιτιστικές πύλες κ.λπ.) και προετοιμάζεται ακόμη και για τη δημοσίευση του πρώτου του βιβλίου.
Τόπος συναυλίας : Πεζόδρομος – Ιπποκράτους & Προφήτου Ηλία
Ώρα έναρξης σε κάθε συναυλία : 09.00 μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ