Ελλάδα Κοινωνία

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Δεν περιοριζόμαστε στα ψίχουλα / Δεν ήμαστε επαίτες / Όχι άλλη κοροϊδία

Για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης δεν παραβρέθηκε στην προκαθορισμένη από το μέγαρο Μαξίμου συνάντηση, με αντιπροσωπία όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων , στις 14/7/2022. Αντί για τον Πρωθυπουργό η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη.

Θεωρούμε :

  • Προσβλητική την συμπεριφορά του Πρωθυπουργού απέναντι μας , αγενή και ασυνεπή αφού δεν έλαβε καν τον κόπο να ενημερώσει την αντιπροσωπεία εκ των προτέρων, για την αδυναμία να παρευρεθεί στη συνάντηση ΄΄λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων΄΄ και να την επανακαθορίσει .
  • Η τακτική αυτή ακύρωσης των συναντήσεων, σχετίζεται με την προσήλωση της κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων αλλά και όλων των αστικών δυνάμεων σε μια πολιτική που κάθε άλλο παρά τα αιτήματά μας μπορεί να ικανοποιήσει.

Εξάλλου την ίδια συμπεριφορά αντιμετωπίζουμε και από τον υπουργό εργασίας  Κ. Χατζηδάκη . Ανερυθρίαστα εμπαίζει δημόσια και με την συνεργασία εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε , τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα , ονομάζοντας αυξήσεις τα ψίχουλα που μας πετά.

Όπως είναι γνωστό, με την εφαρμογή του Ν.4387/16 και των άλλων μνημονιακών νόμων, οι συντάξεις έχουν καταντήσει προνοιακά επιδόματα .

Τα χρόνια προβλήματά μας όχι μόνο δεν λύνονται αλλά αντίθετα πολλαπλασιάζονται, χωρίς ημερομηνία λήξης από την κλιμακούμενη αντιλαΐκή επίθεση. Το ζούμε στην καθημερινότητά μας αφού δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε ακόμα και σε στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες μας.

Τα τελευταία χρόνια με αφορμή την κρίση, την πανδημία, τον πόλεμο, την ενεργειακή κρίση, νέα δεινά φορτώνονται στην πλάτη των λαΐκών στρωμάτων, εργαζόμενων και συνταξιούχων ενώ όλο και περισσότερες παροχές διατίθενται στην ολιγαρχία.

Οι συνταξιούχοι πλέον έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική αυτή δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις διευρυμένες μας ανάγκες και των οικογενειών μας

Δεν θα ανεχθούμε πλέον την κοροϊδία , θα οργανώσουμε πιο δυναμικά την αντεπίθεσή μας , διεκδικώντας την ικανοποιήσει όλων των σύγχρονων αναγκών μας.

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι  σωτήρες δεν υπάρχουν .Ότι έχουμε κερδίσει με αγώνες το έχουμε κερδίσει , δεν μας χαρίστηκε .

Δεν περιοριζόμαστε στα ψίχουλα  Δεν ήμαστε επαίτες  Δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό . Όχι άλλη κοροϊδία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να δοθούν πίσω όλα τα κλεμμένα , είναι κόποι μιας ζωής .
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί, αντεργατικοί, αντισυνταξιουχικοί, αντισυνδικαλιστικοί νόμοι .
  • Κοινωνική Ασφάλιση για όλους για να έχουμε συντάξεις , πρόνοια , υγεία που η επιστήμη και η τεχνολογία μπορεί να μας εξασφαλίσει σήμερα .
  • Να αποδοθούν άμεσα στις Συνταξιουχικές Οργανώσεις τα 20λεπτά της προαιρετικής εισφοράς μας που πέντε χρόνια παρακρατούνται από τις κυβερνήσεις, και τα αναδρομικά του 11μηνου, με πολιτική απόφαση χωρίς προσφυγές και δικηγόρους
  • Να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις σε νέους και παλιούς συνταξιούχους, 13η και 14η σύνταξη

Συνάδελφοι

Είμαστε σε ετοιμότητα . Συνεχίζουμε πιο μαχητικά και διεκδικητικά για να αλλάξουμε το εφιαλτικό σήμερα αλλά και για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                               Η Γ. Γραμματέας

Σ. Ακζώτη                                                   Κ. αα  Μ. Δημουλά

banner-article

Ροη ειδήσεων