Τοπικά

ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ: Η πανδημία σε έξαρση, υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο / Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας

Για άλλη μια φορά  μες  στη καρδιά του καλοκαιριού βλέπουμε στο νομό μας , όπως και στο σύνολο της χώρας μας τα υγειονομικά πρωτόκολλα να μετατρέπονται σε πρωτόκολλα λάστιχο  με  βάση  τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων ,των βιομηχάνων και των εφοπλιστών.

Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά καθώς σε μια μόλις βδομάδα 11-17 Ιούλη , 200 άνθρωποι με covid-19 έχασαν τη ζωή τους , ενώ ο τραγικός απολογισμός πανελλαδικά έχει φτάσει στους 30.707 νεκρούς! Στο  νομό  Ημαθίας  τα  επιβεβαιωμένα  κρούσματα ήταν 1473 . Αυξήθηκαν   σε  σχέση  με  την προηγούμενη  εβδομάδα  κατά  48%.

Και φέτος βλέπουμε τη διασπορά της πανδημίας στις πόλεις και τα χωριά του Νομού μας να εκτινάσσεται στα εργοστάσια τροφίμων και τους μεγάλους χώρους δουλειάς  αποτελώντας  εστίες  διάδοσης , φέρνοντας σε μεγάλο κίνδυνο τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των χωριών και πόλεων.

Είναι μεγάλη η ανησυχία των εργαζομένων και των κατοίκων καθώς νιώθουν απροστάτευτοι εντός και εκτός χώρων δουλειάς. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση που δόθηκε ύστερα από παρέμβαση του Συνδικάτου Τροφίμων Ημαθίας – Πέλλας στον ΕΟΔΥ, ότι δεν υπάρχουν κινητά συνεργία και πως η ευθύνη τήρησης των πρωτοκόλλων βαραίνει αποκλειστικά τους εργοδότες.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ , όπως και όλων των κυβερνήσεων , που στο όνομα των κερδών των επιχειρηματιών στο χώρο της υγείας , υποβαθμίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας, προωθώντας  το « ΝΕΟ ΕΣΥ» , ενώ στο όνομα της κάλπικης συνύπαρξης δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα η ζυγαριά γέρνει πάντα προς το συμφέρον των ιδιωτών επιχειρηματιών στην Υγεία.

Δε συμβαίνει όμως το ίδιο όταν πρόκειται για νατοϊκούς εξοπλισμούς και δαπάνες που φτάνουν τα 7,5δις ευρώ , για τη χρηματοδότηση της « πράσινης ανάπτυξης» με δισεκατομμύρια που φορτώνεται στις πλάτες του λαού, με τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και τις μπίζνες των δισεκατομμυρίων από τη μεταφορά του πανάκριβου Αμερικάνικου LNG που είναι κομμάτι της « λείας» από την εμπλοκή της χώρας μας στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Καλούμε λοιπόν τους εργαζόμενους του νομού μας , τους βιοπαλαιστές αγρότες , τους αυτοαπασχολούμενους να τολμήσουν στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ που αποτελεί ΑΣΠΙΔΑ για το τώρα και ΕΛΠΙΔΑ για το αύριο να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους . Να μπουν στον αγώνα δυναμώνοντας τα σωματεία τους, τους αγροτικούς συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα. Δεν υπάρχουν σωτήρες! Η ζωή και η υγεία του λαού είναι υπόθεση του δικού του αγώνα.

Καλούμε λοιπόν το λαό αγωνιστικά μέσα από τα σωματεία του, τους συλλόγους τους και τους φορείς του να βγουν μαχητικά στον αγώνα και να παλέψουν διεκδικώντας:

  • Την ενίσχυση του ΕΟΔΥ με κινητά συνεργεία που θα πραγματοποιούν ελέγχους και τεστ στα εργοστάσια, σε πόλεις και χωριά, ώστε να γίνεται ακριβής ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.
  • Την άμεση ενίσχυση του Τεχνικού Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με ευθύνη του κράτους και χωρίς καμία εμπλοκή ιδιωτών για τη διενέργεια ελέγχων στους χώρους δουλειάς.
  • Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία , τα Κέντρα Υγείας και την επάνδρωση των πρώην αγροτικών Ιατρείων στα χωριά .
  • Επαναφορά στην εργασία των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή .
  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και ενίσχυση της πρόληψης και πρωτοβάθμιας περίθαλψης ενάντια στα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας των νοσοκομειακών μονάδων.
  • Την δωρεάν πρόσβαση σε διαγνωστικές εξετάσεις και τεστ των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων , των ανέργων μαθητών και φοιτητών και συνταξιούχων με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Την λειτουργία με αποκλειστική ευθύνη του κράτους τακτικών ελέγχων και εμβολιασμού των μεταναστών εργατών γης και των προσφυγικών δομών με διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαμονής και εργασίας.

Αρκετά πληρώσαμε τους πολέμους τους , τις κρίσεις τους , την ακρίβεια και τις επιπτώσεις της πανδημίας από την λειτουργία της Υγείας ως εμπόρευμα !

Σήμερα στον 21ο αιώνα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσει ο λαός μια αξιοπρεπή ζωή , απολαμβάνοντας τον πλούτο που ο ίδιος παράγει χωρίς να βασανίζεται από τα κριτήρια των κερδών μιας χούφτας επιχειρηματιών ομίλων των κυβερνήσεων και των κομμάτων τους.

Συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ

Για να « κάψουμε» όλα τα αντιλαϊκά σενάρια του ΤΩΡΑ και της επόμενης μέρας που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.

banner-article

Ροη ειδήσεων