Κοινωνία Τοπικά

Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων & Ποτών Ημαθίας – Πέλλας: Η πανδημία αναζωπυρώνεται για τα κέρδη των ολίγων

Για άλλο ένα καλοκαίρι βλέπουμε την πανδημία να αναζωπυρώνεται, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των μεγαλοξενοδόχων , των βιομηχάνων ,  των εφοπλιστών και των αεροπορικών εταιρειών , ενώ από την άλλη η κυβέρνηση της ΝΔ  γκρεμίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας , χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση των υποδομών και  των Νοσοκομείων.

Τη στιγμή που βλέπουμε πάνω από 30.250 νεκρούς στη χώρα μας και το 62,11% των διασωληνωμένων να είναι πλήρως εμβολιασμένοι , αποτελούν πρόκληση οι πανηγυρισμοί  για τα ρεκόρ του τουρισμού , τα υπερκέρδη των μεγαλοξενοδόχων και των βιομηχάνων, ενώ  την ίδια στιγμή  εμείς λιώνουμε στα χωράφια , τα εργοστάσια κομπόστας και τα διαλογητήρια και βλέπουμε τις θάλασσες μόνο μέσα από την οθόνη της τηλεόρασης!

Συνάδελφοι,

Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν για άλλη μια φορά τα εργοστάσια σε κέντρα διάδοσης του covid-19 ! Δεν θα ρισκάρουμε τη ζωή και την υγεία μας!

Η κατάσταση είναι ανησυχητική ! Ήδη έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται κρούσματα σε χώρους δουλειάς ενώ την ίδια στιγμή σε παρέμβαση του συνδικάτου στον ΕΟΔΥ η απάντηση που πήραμε είναι ότι δεν υπάρχουν κινητά συνεργεία και πως η ευθύνη είναι αποκλειστικά της εργοδοσίας. Αφήνουν δηλαδή  τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα !

Γ’ αυτό σε κάθε εργοστάσιο και κάθε χώρο δουλειάς παίρνουμε την υπόθεση της προστασίας της ζωής μας και της ασφάλειας μας στα χέρια μας!

Διεκδικούμε:

  • Αναρρωτική ειδική άδεια με πλήρεις αποδοχές .
  • Εφαρμογή όλων των μέτρων ασφαλείας στα εργοστάσια ( θερμομέτρηση, παροχή μασκών, απολύμανση χώρων, αποστάσεις ασφαλείας στις γραμμές παραγωγής, επαρκής αεριζόμενος χώρος ανά εργαζόμενο, απολύμανση χώρων διαλλείματος ).
  • Να εξασφαλιστούν κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ με τακτικούς ελέγχους στα εργοστάσια. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Διαγνωστικά τεστ με δαπάνη του κράτους και των επιχειρήσεων.
  • Πλήρη ενίσχυση των νοσοκομείων των δυο νομών, λειτουργία όλων των ειδικοτήτων στο επίπεδο της πλήρους, επαρκούς και δωρεάν κάλυψης των υγειονομικών αναγκών.
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας