Κόσμος Νάουσα

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας για τις εικόνες βαρβαρότητας και απανθρωπιάς στην Μελίγια, στα σύνορα Ισπανίας- Μαρόκου

Οι εικόνες βαρβαρότητας και απανθρωπιάς στην Μελίγια, στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου, με την δολοφονία δεκάδων μεταναστών, είναι ένα σύγχρονο έγκλημα του δήθεν «προοδευτικού» ιμπεριαλισμού της Ευρώπης.

Οι ίδιες δυνάμεις που για αιώνες ληστεύουν τον πλούτο των χωρών της Αφρικής και εκμεταλλεύονται τους λαούς της σαν σκλάβους, σήμερα δολοφονούν εν ψυχρώ και σε ζωντανή μετάδοση εκατοντάδες ξεριζωμένους. Εκείνους που φεύγουν από τις πατρίδες τους λόγω των πολέμων και των ανταγωνισμών στις οποίες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί τους.

ΕΕ και κυβερνήσεις συνεχίζουν να αποπροσανατολίζουν, από την αντιλαϊκή επίθεση ενάντια στους λαούς και να καλλιεργούν το ρατσισμό και τη ξενοφοβία. Χαϊδεύουν φασισταριά, όπως πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη με την απελευθέρωση του φασίστα που είχε ενεργό ρόλο στην επίθεση που δέχτηκαν μαθητές στο ΕΠΑΛ Ευόσμου. Αντίθετα επιτίθενται σε όσους σηκώνουν κεφάλι, στους ξεριζωμένους, στους πρόσφυγες και μετανάστες. Δημιουργούν φυλακές ψυχών στη χώρα, σε όσους “τυχερούς” δεν πνιγούν στη Μεσόγειο, δεν σκοτωθούν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη.

Migrants climb the fences separating the Spanish enclave of Melilla from Morocco in Melilla, Spain, Friday, June 24, 2022. Dozens of migrants stormed the border crossing between Morocco and the Spanish enclave city of Melilla on Friday in what is the first such incursion since Spain and Morocco mended diplomatic relations last month. (AP Photo/Javier Bernardo)

Το στυγερό αυτό έγκλημα αποκαλύπτει και τον επικίνδυνο ρόλο διαφόρων δυνάμεων στα συνδικάτα που προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους της Ελλάδας και της Ευρώπης σε ψευτοδιλήμματα για μετατροπή του εργατικού κινήματος σε μηχανισμό στήριξης διάφορων δήθεν “προοδευτικών” ή “αριστερών” κυβερνήσεων. Οι λαοί στα σύνορα της Ευρώπης, της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, βιώνουμε από κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων την στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών ως “εισβολείς” και “υβριδική απειλή”. Όπως βιώνουμε αντίστοιχα και την στοχοποίηση των εργατικών αγώνων ως “κίνδυνο για την οικονομία”.

Η συγκυρία του εγκλήματος στην Μελίγια και των κυνικών δηλώσεων του δήθεν “προοδευτικού” πρωθυπουργού της Ισπανίας με την σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη, είναι μια επιπλέον υπενθύμιση για τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην “προστασία των λαών”. Μια ακόμη σελίδα στην Μαύρη Βίβλο των εγκλημάτων του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού εναντίον των λαών.

Η εργατική τάξη του κόσμου δεν χωρίζεται από σύνορα, χρώμα, θρησκεία, φύλο ή φυλή. Μας ενώνει ο κοινός αγώνας ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία, τον ξεριζωμό. Ο κοινός αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους.

Δυναμώνουμε την πάλη των εργαζομένων για την ανατροπή της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης.

Το βάρβαρο έγκλημα του “προοδευτικού” ιμπεριαλισμού της Ευρώπης, η σφαγή μεταναστών στην Μελίγια δεν θα μείνει αναπάντητη!

Καταγγέλλουμε την απάνθρωπη δολοφονία δεκάδων ξεριζωμένων μεταναστών.

Δυναμώνουμε την πάλη των εργαζομένων για την ανατροπή της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας