Τοπικά

Ημαθία: Ο Ανεξάρτητος Συνδυασμός για τα αποτελέσματα των εκλογών ανάδειξης αντιπροσώπων για το 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ -ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ημαθίας ευχαριστεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που τον εμπιστεύτηκαν και τον στήριξαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Η ποσοστιαία άνοδος, σε σχέση με τις εκλογές για το 19ο συνέδριο, του συνδυασμού μας δεν είναι το στοιχείο εκείνο που θα μπορούσε από μόνο του να μας ευχαριστήσει. Ούτε και το γεγονός πως οι κυβερνητικές παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ, που σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα εκλογών στην κεντρική πολιτική σκηνή, με τα κόμματα να προσπαθούν να συσπειρώσουν τα μέλη τους και να περιχαρακώσουν τους οπαδούς τους, εμφάνισαν μειωμένα ποσοστά με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν στα κόμματά τους να τα επικαλεστούν για τους εκλογικούς τους σχεδιασμούς.

Με τα εκλογικά αποτελέσματα στις 21/6 δυστυχώς δε δόθηκε το μήνυμα που η συγκυρία επιβάλλει να δοθεί από το συνδικαλιστικό κίνημα. Δε δόθηκε ένα εμφατικό μήνυμα ενάντια στις αυξήσεις σε καύσιμα, ενέργεια, τρόφιμα, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, αντίσταση στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, την τράπεζα θεμάτων, την Pisa, στην αξιολόγηση. Ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους συναδέλφους και στις συναδέλφισσες που βρίσκονται αντιμέτωποι με διώξεις από την διοίκηση και το Υπουργείο.

Παρόλα αυτά η παράταξή μας δε πτοείται. Αρνούμαστε να “κατεβάσουμε ταχύτητα”, πιστοί στις αρχές μας και στην μέχρι τώρα πορεία μας. Η εκπρόσωπός μας στο 20ο συνέδριο, μαζί με τους άλλους συνέδρους των Παρεμβάσεων, θα δώσει μια ακόμη μάχη προκειμένου οι ομοφωνούσες, τα τελευταία χρόνια, παρατάξεις ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ να μην καταφέρουν να περάσουν αλλαγές στις αποφάσεις του κλάδου στην κατεύθυνση στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής, απόρροια των εκθέσεων ΟΟΣΑ που τα κόμματά τους αποδέχονται.

Καλούμε όλες και όλους εσάς που είτε μας στηρίξατε με την ψήφο σας είτε όχι, σε ένα μόνιμο, σταθερό διάλογο και κοινή δράση ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των κυβερνητικών παρατάξεων. Απευθυνόμαστε και σε όλες και όλους εσάς που για διαφόρους λόγους οδηγηθήκατε στην αποχή και σας καλούμε να διαμορφώσουμε τους όρους ενεργητικής παρέμβασης στο σωματείο μας για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών, αντεργατικών πολιτικών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στηρίζουν οι κυβερνητικές παρατάξεις. Η τροχοδρόμηση του συνδικάτου με κινητήρια δύναμη από τη βάση του είναι η μοναδική απάντηση σε όλα και σε όλους.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας