Πολιτισμός

Γιαννιτσά / Πνευματικό Κέντρο “Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης”: Μια ποικιλόμορφη έκθεση καλλιτεχνικών δράσεων των τμημάτων του

——–

Έκθεση των καλλιτεχνικών δράσεων της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, με έργα των μαθητών των τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου “Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης”

Κωστής Χαλάτσης

 Ανοιχτή για το κοινό είναι από το πρωί της Κυριακής 5 Ιουνίου 2022, και μέχρι και την Κυριακή 12 Ιουνίου, καθημερινά από τις 18.00 έως τις 21.00, η Έκθεση των καλλιτεχνικών δράσεων της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσώνστο Πνευματικό Κέντρο “Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης”, που βρίσκεται κοντά στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στο κέντρο της πόλης.

Επί τη λήξει των φετινών μαθημάτων των σχολών του Πνευματικού Κέντρου,  εκατοντάδες αξιόλογα έργα, που ζωντανεύουν στην κυριολεξία ποικίλα χρώματα και υλικά (χώμα, χρώμα, φωτιά, νερό και ύφασμα) δίνοντάς τους σχήματα και απεικονίσεις που «μυρίζουν» έντονα  και θυμίζουν …γη και ουρανό, σώμα και ψυχή, μέσα από καθημερινές ανθρώπινες δραστηριότητες που αφορούν θεματολογίες ενηλίκων και ανηλίκων, την Ιστορία, τη ζωή στη φύση, οικοσκευή, λαογραφία, νεκρά φύση, Θεία Λατρεία, κ.ο.κ. πλαισιώνουν την εν λόγω έκθεση.

Με τη σφραγίδα της παραδοσιακής τεχνοτροπίας, της επισταμένης διδασκαλίας των υπευθύνων των τμημάτων αλλά και τις προσωπικές υπογραφές των μαθητών εκμάθησης Αγιογραφίας, Ραπτικής , Πυρογραφίας, Ξυλογλυπτικής, Ζωγραφικής, Χαλκογραφίας, Decoupage, Κατασκευών με πηλό, Χαρτογλυπτικής, Ψηφιδωτού και Βιβλιοδεσίας, τα έργα φιλοξενούνται στις αίθουσες των τριών ορόφων του κτιρίου, όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ξεναγηθεί αλλά και να ενημερωθεί από τους υπεύθυνους επικεφαλής  δασκάλους των τμημάτων, που τις περισσότερες ώρες βρίσκονται εκεί για αυτό το σκοπό.

Ο φακός της «Φαρέτρας» παραβρέθηκε το πρωί της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών και κατέγραψε χαρακτηριστικά δείγματα των εκθεμάτων.

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας