Τοπικά

Ημαθία: Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για τις εκλογές αντιπροσώπων στη ΔΟΕ και για νέο ΔΣ / Τα ονόματα των υποψηφίων

——-

Για Ομοσπονδία και συνδικάτα μαχητικά, πραγματικό αποκούμπι των εκπαιδευτικών ψηφίζουμε Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

οι επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για ΔΟΕ και για το νέο Δ.Σ. του Σωματείου μας είναι μια πολύ κρίσιμη και σοβαρή διαδικασία. Από τις επιλογές μας θα κριθεί αν θα έχουμε Ομοσπονδία και Σύλλογο αγωνιστικό, μαχητικό, που θα στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών, θα οργανώνει αγώνες, θα διεκδικεί ή θα έχουμε ΔΟΕ και Σωματείο που θα βάζει πάγο στους αγώνες και θα στέκεται απέναντι στους συναδέλφους. Η απόφαση για πραγματοποίηση εκλογών και με ηλεκτρονική ψηφοφορία φέρει τις ψήφους των παρατάξεων ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ (ΣΥΡΙΖΑ). Οι παρατάξεις αυτές τσαλαπάτησαν την από το 2021 ομόφωνη απόφαση της ΑΔΕΔΥ ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές που την είχαν ψηφίσει και οι ίδιοι! Η απόφασή τους αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εκφρασμένη θέληση των συναδέλφων, όπως αυτή εκφράστηκε στις ψευδοεκλογές-μαϊμού για τους αιρετούς, αντίθεση που επιβεβαιώνεται και τώρα με την ισχνό αριθμό συναδέλφων που  δήλωσαν πως θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά.

Σκέψου συνάδελφε, στα 3 χρόνια της πανδημίας με τα σχολεία να ανοιγοκλείνουν κάθε φορά με χειρότερους όρους, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να γίνονται λάστιχο και την υγεία και τη ζωή μας στο ρίσκο, η πλειοψηφία σε ΔΟΕ και τοπικό Σύλλογο είχαν κηρύξει συνδικαλιστικό lockdown. Αναρωτήσου πόσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν για σχολεία-ανοιχτά με αραιωμένα τμήματα, για τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και καθαριότητας και για την προάσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Πριν την επιλογή σου, θυμήσου ποιες παρατάξεις ξεπούλησαν τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και μάλιστα τη στιγμή της κορύφωσής του, με την πρωτοφανή μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία της 11/10/2021. Θυμήσου τη στάση της ΔΗΣΥ που ούτε λίγο ούτε πολύ καλούσε τους συναδέλφους να υλοποιήσουν την αξιολόγηση. Θυμήσου πως ΔΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ψήφισαν στη ΔΟΕ τα ενιαία κείμενα, τραβώντας το χαλί από τα πόδια των εκπαιδευτικών, ξεπουλώντας τον αγώνα μας και προσφέροντας με αυτή τους τη στάση χείρα βοηθείας στο ΥΠΑΙΘ.

Θυμήσου ποιοι στήριξαν τον κλάδο στα δύσκολα, ποιοι στάθηκαν με κάθε τρόπο όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, όταν τα σχολεία έκλεισαν και όλοι κολυμπούσαμε χωρίς σωσίβιο στα άγνωστα νερά των εκπαιδευτικών πλατφόρμων του ΥΠΑΙΘ.

Θυμήσου, ακόμα, τη διαιώνιση της αδιοριστίας των αναπληρωτών με τις εργασιακές σχέσεις να χειροτερεύουν (3μηνες συμβάσεις) και τα εργασιακά τους δικαιώματα να μην εξισώνονται.

Μαζί όμως με τα αμιγώς εκπαιδευτικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη μεγάλη πολιτική εικόνα με την ακρίβεια να τσακίζει κόκαλα, με τις τιμές των καυσίμων να καλπάζουν ανεξέλεγκτες, με τους μισθούς μας πετσοκομμένους, με τη νέα ενεργειακή φτώχεια, με τη χώρα μας να γίνεται ορμητήριο των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ. Κάποιοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν νέες αυταπάτες στον κλάδο πως θα έρθει μια νέα διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και η κατάσταση θα βελτιωθεί. Αποκρύπτουν φυσικά πως δεν υπάρχει ούτε ένα νομοθέτημα της ΝΔ που να κατήργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε δεν υπάρχει ούτε ένα  νομοθέτημα του ΣΥΡΙΖΑ που να κατήργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, άλλος με το μαστίγιο και άλλος με το καρότο, την ίδια πολιτική εφαρμόζουν, από τα ίδια διευθυντήρια (Ε.Ε., ΗΠΑ, ΝΑΤΟ) παίρνουν εντολές.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου. Με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών προ των πυλών δε χωρούν άλλα λάθη. Με τι όρους θα δώσουμε νικηφόρα τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αν οι συσχετισμοί δυνάμεων σε ΔΟΕ-Σύλλογο παραμείνουν οι ίδιοι;

Για να πάμε ένα βήμα μπροστά, για συνδικάτα και Ομοσπονδία μαχητικά, πραγματικό αποκούμπι των εκπαιδευτικών είναι ανάγκη να ανατραπούν οι συσχετισμοί δυνάμεων.

Βαδίζουμε μαζί στον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για ολόπλευρη μόρφωση για όλα τα παιδιά.

Ψηφίζουμε – Δυναμώνουμε την

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Υποψήφιοι για την 91η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δάσκαλος Δ.Σ. Βρυσακίου-Καμποχωρίου
ΚΟΚΟΖΙΔΟΥ ΑΝΝΑ Φυσικής Αγωγής Δ.Σ. Βεργίνας-Παλατιτσίων
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ-ΜΑΡΙΑ Δασκάλα 1ο Δ.Σ. Βέροιας
ΤΣΕΧΕΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Δάσκαλος 2ο Δ.Σ. Βέροιας
ΤΣΙΒΑΛΙΔΟΥ ΣΥΜΕΛΑ Δασκάλα αναπληρώτρια 3ο Δ.Σ. Βέροιας
ΤΣΙΒΙΤΣΑΡΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ Δασκάλα 9ο Δ.Σ. Βέροιας
ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δάσκαλος 10ο Δ.Σ. Βέροιας
banner-article

Ροη ειδήσεων