Ελλάδα

Η Ελλάδα στέλνει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο… Καγκελάριος της Γερμανίας!

—–

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια συνεργασία ανάλογη με αυτήν της Γερμανίας με την Τσεχία, στο πλαίσιο της οποίας η τελευταία παραδίδει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα από το απόθεμα του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, τα οποία κατόπιν αντικαθίστανται με αντίστοιχα γερμανικά εξοπλιστικά συστήματα.

«Σήμερα μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό για μια παρόμοια συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία διαθέτει τέτοια συστήματα και θα την προμηθεύσουμε με γερμανικά άρματα μάχης», δήλωσε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και προσέθεσε ότι οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν από τα υπουργεία ‘Αμυνας των δύο χωρών. Αντίστοιχες συμφωνίες συνεργασίας θα επιδιωχθούν και με άλλες χώρες, σημείωσε.

Πρόκειται για περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία, η οποία αποκαλύπτεται μάλιστα από τον Γερμανό καγκελάριο, επιβεβαιώνοντας τις πιέσεις που ασκούνταν για την παροχή επιπλέον οπλισμού, αν και ήδη η ελληνική κυβέρνηση εμφανιζόταν θετική στην αποστολή των σοβιετικών BMP-1 με μόνη προϋπόθεση να αντικατασταθούν άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα όπλα που αποστέλλονται στην Ουκρανία συνεχώς αυξάνονται χωρίς να υπάρχει ενημέρωση ούτε για το είδος του οπλισμού ούτε για τις ποσότητες είχε δηλώσει:

«Η Ελλάδα, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία.Το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της».

 topontiki.gr

Ροη ειδήσεων