Εκδηλώσεις

Δράσεις για μικρούς και μεγάλους από το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας “Εστία Μουσών” και τον  Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Μουσικοπαιδαγωγικό εργαστήρι κρουστών “μια φορά κι ένα… ρυθμό” για παιδιά &  μουσικοαφηγηματική παράσταση – για μικρούς και μεγάλους

 Δύο δράσεις για μικρούς και μεγάλους από το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας “Εστία Μουσών”,  σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δ.Ω.Ν. θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Μαΐου 2022.

Συγκεκριμένα, η ομάδα “Μελωμύθι” με την Πέννυ Αβράμπεκη και τον Δημήτρη Τριχάκη πλαισιώνουν, το μουσικοπαιδαγωγικό εργαστήρι κρουστών “μια φορά κι ένα… ρυθμό” για παιδιά 3 – 7 ετών.

Πρόκειται για μια δράση που τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με παραδοσιακά κρουστά, ενώ μέσα από ρυθμικά παιχνίδια,  θα γνωρίσουν  τη «γλώσσα» των κρουστών και θα μάθουν να συνοδεύουν με αυτά  παραδοσιακούς ρυθμούς. (ώρες 10:30 – 11:30 και 12:00 – 13:00, είσοδος 7€, απαιτείται προκράτηση θέσεων στο τηλ. 2332024234)

Επίσης, το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί μουσικοαφηγηματική παράσταση – για μικρούς και μεγάλους (ώρα 17:00, είσοδος 5€, δωρεάν για τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν το πρωινό εργαστήρι).

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές «πρόκειται για ένα παραμύθι ειπωμένο και καταγεγραμμένο σε πολλές παραλλαγές, που μας σεργιανάει στις μουσικές του τόπου μας. Γνωρίζουμε τραγούδια και σκοπούς της ελληνικής παράδοσης και τα συνοδεύουμε όλοι μαζί με πλήθος κρουστών οργάνων. Παρατηρούμε έγχορδα της παραδοσιακής μουσικής του τόπου, την κατασκευή και το ηχόχρωμά τους και παίζουμε με αυτά!».

 Πληροφορίες: Δημοτικό Ωδείο Νάουσας ‘Εστία Μουσών’ Βύρωνος 32 Τηλ: +302332024234 estiamouson@gmail.com silogosgoneondon@gmail.com