Βέροια Εκδηλώσεις

Ανοίγει μετά από δύο χρόνια «απουσίας» η αυλαία του «Veria Dance Competition 2022»

—–

Αυτή την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 ξεκινά στο Χώρο τεχνών Βέροιας η διοργάνωση – θεσμός στα χορευτικά δρώμενα της περιοχής «Veria Dance 2022». Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Δικτύου Διαχείρισης Πολιτισμού με την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας. Για τρεις μέρες η Βέροια θα «χορεύει»… Το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκινούν στο Χώρο Τεχνών τα «Veria Dance Seminars» στον κλασσικό και στο σύγχρονο χορό με τους καταξιωμένους καθηγητές χορού του εξωτερικού Gaia Lemmi, Lucia Pasquini και Annette Connolly που απευθύνονται σε μαθητές σχολών χορού 12 ετών και άνω.

Τo Σάββατο 7 Μαΐου 2022 και ώρα 10:15 π.μ. ξεκινά μετά από δυο χρόνια απουσίας από τη σκηνή λόγω πανδημίας ο Διαγωνισμός Χορού «Veria Dance Competition 2022» με την τελετή έναρξης και τις ηλικιακές κατηγορίες 14 ετών και άνω στον κλασσικό χορό. Στις 15:00 μ.μ. ξεκινά ο διαγωνισμός για τους μαθητές 14 ετών και άνω στο σύγχρονο χορό. Η Κυριακή 8 Μαΐου 2022 είναι αφιερωμένη στους μικρούς χορευτές ηλικίας 7-14 ετών και από τις 12:00 το μεσημέρι θα διαγωνίζονται στον κλασσικό και σύγχρονο χορό. Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απαρτίζουν οι Gaia Lemmi (Ιταλία), Lucia Pasquini (Βέλγιο) και Annette Connolly (Αγγλία).

Αυτές τις τρεις μέρες πάνω από 200 χορευτές, μαθητές σχολών χορού από όλη την Ελλάδα, Βέροια, Κόρινθο, Θεσσαλονίκη, Αιγίνιο, Καβάλα, Σέρρες, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Περαία, Βόλος, Πολίχνη, Λάρισα κ.α. θα ανέβουν στη σκηνή του Χώρου Τεχνών Βεροίας και θα ξανακάνουν τη Βέροια «την πόλη που χορεύει…». Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η εταιρία κατασκευής κοστουμιών χορού «All Dance», το κατάστημα με είδη χορού Baila.gr, το Μεζεδοπωλέιο «Στάσου Μύγδαλα» και τα Goody’s Βέροιας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και μέτρων (υποχρεωτική χρήση μάσκας).

Όπως δηλώνουν οι διοργανωτές η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η ίδια η πραγματοποίηση της διοργάνωσης, η οποία έδωσε πραγματικό κίνητρο επανεκκίνησης και επαναλειτουργίας των σχολών χορού και επαναδραστηριοποίησης των μαθητών.

Εκτός από τα βραβεία στους διακριθέντες, θα απονεμηθούν και οι κάτωθι υποτροφίες που εξασφάλισε φέτος το Δίκτυο Διαχείρισης Πολιτισμού:

  1. 1 εβδομάδα δωρεάν μαθήματα σε χορεύτρια 16 ετών και άνω στο Copenhagen Contemporary Dance School – Κοπεγχάγη.

  2. 1 εβδομάδα δωρεάν μαθήματα στο Ballettschule Theater Basel – Βασιλεία Ελβετία.

  3. 50 % έκπτωση στα μαθήματα του Summer Intensive Areadanza 4 με 9 Ιουλίου 2022.

  4. Δωρεάν συμμετοχή στο International Dance Competition Livorno in Danza 2023 (Λιβόρνο -Ιταλία).

  5. Δωρεάν συμμετοχή στο International Dance Competition Concurso Valencia Danza 2023 (Βαλένθια – Ισπανία).

  6. Δωρεάν συμμετοχή στο International Dance Competition Danzando Concurso 2022 Madrid (Μαδρίτη – Ισπανία).

  7. Δωρεάν συμμετοχή στο International Dance Competition Piccoli Τalenti 2023 στη Voltera Italy έως 14 ετών

  8. Δωρεάν συμμετοχή στο Dance and Theater Summer Camp στην κατασκήνωση Happy Days 2022 .

  9. Δωρεάν συμμετοχή στο Veria Dance Competition 2023

  10. 1 δωρεάν συνεδρία με την Βίκυ Καψίδου σε 4 παιδιά μαζί με την/τον υπεύθυνη/νο καθηγήτρια/τη, όπου θα γίνει αξιολόγηση στο μυϊκό σύστημα και συμβουλευτική  προσέγγιση για το πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μυϊκό σύστημα σωστά για καλύτερα αποτελέσματα στην εκτέλεση μιας κίνησης.

Καλή επιτυχία σε όλους!

Η Οργανωτική Επιτροπή Veria Dance 2022

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας