Κόσμος

Ουκρανός τηλεπαρουσιαστής ζητά να σκοτωθούν παιδιά Ρώσων παραθέτοντας απόφθεγμα ναζί εγκληματία πολέμου | video

——

Ουκρανός τηλεοπτικός παρουσιαστής χρησιμοποίησε το απόφθεγμα του Άντολφ Άϊχμαν για να υποστηρίξει τη γενοκτονία των Ρώσων και τη δολοφονία των παιδιών τους

Παραθέτοντας τον Ναζί εγκληματία πολέμου Άντολφ Άϊχμαν, ο Ουκρανός τηλεοπτικός παρουσιαστής Φαχρουντίν Σαραφμάλ κάλεσε τους συμπατριώτες του να καταστρέψουν το ρωσσικό έθνος σκοτώνοντας τα παιδιά του και προέτρεψε τους Ουκρανούς να «σκοτώσουν τουλάχιστον έναν Moskal» – υποτιμητικός όρος για τους Ρώσσους – ο καθένας.

Το βίντεο της εμφάνισης του Σαραφμάλ σε πρωινή εκπομπή του Channel 24 έγινε viral την Τρίτη, αν και είχε τη λεζάντα «17η ημέρα του ρωσσο-ουκρανικού πολέμου», που αντιστοιχεί στην Κυριακή. Λέγοντας ότι ήταν συγκινημένος επειδή είχε σκοτωθεί ένας καλός του φίλος, ο Σαραφμάλ έκανε έκκληση για γενοκτονία αναφέροντας τον διαβόητο αξιωματικό των SS.

«Επιτρέπω στον εαυτό μου να παραθέσω τον Άντολφ Άϊχμαν, ο οποίος είπε ότι για να καταστρέψεις ένα έθνος, πρέπει να καταστρέψεις πρώτα απ’ όλα τα παιδιά του. Γιατί αν σκοτώσεις τους γονείς τους, τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα εκδικηθούν. Σκοτώνοντας τα παιδιά, αυτά δεν θα μεγαλώσουν ποτέ και το έθνος θα εξαφανιστεί» , είπε, ενώ μία φωτογραφία του Άϊχμαν εμφανίστηκε στην οθόνη.

Ο Άιχμαν ήταν ο ανώτερος αξιωματικός των SS που έπαιξε βασικό ρόλο στη δημιουργία των ναζιστικών στρατοπέδων θανάτου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Παρά τη φυγή του στη Λατινική Αμερική, συνελήφθη, δικάστηκε στο Ισραήλ το 1960 και καταδικάστηκε σε θάνατο για εγκλήματα πολέμου.

Ενώ η Σύμβαση της Γενεύης απαγορεύει στους Ουκρανούς στρατιώτες να σκοτώνουν παιδιά, συνέχισε ο Σαραφμάλ, ο ίδιος δεν δεσμεύεται από αυτήν. «Και όταν μου δοθεί η ευκαιρία να εξοντώσω τους Ρώσσους, σίγουρα θα το κάνω. Εφόσον με αποκαλείτε Ναζί, εμμένω στο δόγμα του Άντολφ Άϊχμαν και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να διασφαλίσω ότι εσείς και τα παιδιά σας δεν θα ζήσετε ποτέ σε αυτή τη γη» , πρόσθεσε.

«Πρέπει να καταλάβετε ότι πρόκειται για τη νίκη του ουκρανικού λαού, όχι για την ειρήνη. Χρειαζόμαστε τη νίκη. Και αν πρέπει να σφάξουμε όλες τις οικογένειές σας, θα είμαι ένας από τους πρώτους που θα το κάνουν», είπε ο Σαραφμάλ. «Και ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά σε αυτή τη γη ένα τέτοιο έθνος όπως η Ρωσσία και οι Ρώσσοι».

«Εάν οι Ουκρανοί έχουν την ευκαιρία, που βασικά την έχουν αυτή τη στιγμή, να καταστρέψουν, να σφάξουν, να σκοτώσουν, να στραγγαλίσουν τους Moskals, ελπίζω όλοι να συνεισφέρουν και να σκοτώσουν τουλάχιστον ένα Moskal» , κατέληξε.

Το φόντο πίσω από τον Σαραφμάλ έδειχνε στα ουκρανικά τη φράση «Ρώσσοι, να πάτε να γα@@θείτε!» – φράση που υποτίθεται ότι είπαν οι στρατιώτες στο Φιδονήσι και που το Κίεβο ισχυρίστηκε ότι είχαν σκοτωθεί ηρωϊκά, πριν εμφανιστούν όλοι τους ζωντανοί, αφού προηγουμένως είχαν παραδοθεί στο ρωσσικό πολεμικό ναυτικό.

Το Channel 24 εδρεύει στο Κίεβο, αλλά ανήκει στον όμιλο πολυμέσων TRK Lux, ο οποίος φέρεται να ελέγχεται από την Κατερίνα Κιτ-Σάντοβα και τον σύζυγό της Αντρέϊ, δήμαρχο του Λβοβ στη δυτική Ουκρανία.

TV presenter calls for killing children, quotes Nazi war criminal — RT Russia & Former Soviet Union-2

Ευχαριστούμε την αναγνώστριά μας Ε.Β

banner-article

Ροη ειδήσεων